Overslaan en naar de inhoud gaan

Tennishal Veendam te klein voor het Veendam Binnen Ook in de winter een record aantal deelnemers

Door op woensdag, 13 februari, 2013 - 09:37

TENNIS - De stijgende lijn van het aantal deelnemers blijft maar doorgaan. Na een record aantal deelnemers tijdens het 7e Veendam Open in september, kan ook het Veendam Binnen weer rekenen op een record aantal deelnemers.

De TC Veendam organiseert jaarlijks twee grote toernooien, het Veendam Open, buitentoernooi en het Veendam Binnen, een toernooi welke overdekt (tennishal) wordt gespeeld. Het VeendamOpen staat inmiddels als een huis en heeft elk jaar nog een stijgende lijn laten zien v.w.b. deelnemers aantallen. Het jongere broertje, dit jaar voor de 3e keer georganiseerd zet deze lijn voort. Dit jaar heeft de organisatie voor het eerst in haar bestaan deelnemers moeten teleurstellen. De tennishal knapt uit d'r voegen. Zelfs de TC Veendam moet helaas de uitspraak hanteren "vol is vol" . We kunnen niet meer spelers toelaten.

Het Veendam Binnen wordt gespeeld van17 t/m 24 februari. 's Morgens en 's middags is het Jeugdtoernooi en vanaf 17.30 uur is het de beurt aan de ouderen. Maar liefst 190 inschrijven heeft de TC Veendam kunnen noteren. Uiteraard veel minder dan het Veendam Open. In de zomer kan de organisatie gebruik maken van 11 banen en in de winter slechts over 3 banen. Het moet niet veel gekker worden. Straks moeten we echt nog gaan nadenken over uitbreiding van tennishal. In dit allemaal in een periode waar de ledenaantallen bij de diverse tennisclubs naar beneden gaan.

De organisatie is uitermate erg blij met dit aantal en ziet de wedstrijden dan ook met vertrouwen tegemoet. Over het algemeen is een binnen-toernooi redelijk gemakkelijk te organiseren. In tegenstelling tot een buitentoernooi ben je namelijk niet afhankelijk van slechte weersomstandigheden. Op voorhand weet je dat de wedstrijden doorgaan.

Iedereen is van harte welkom om de wedstrijden te bekijken en hapje en een drankje staan klaar. Ideaal om deze periode iets op te snuiven van de tennissport.

De finales van de diverse categorien staan gepland op zondag 24 februari vanaf 16.00 uur.