Veendam 1894 (zat) verliest de topper van Pesse

Door op maandag, 11 februari, 2013 - 14:50

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag de topper tegen Pesse met 1-3 verloren. De hele wedstrijd onder loep nemende is het een terechte overwinning voor de Drenten, die zodoende op titelkoers blijven. Veendam 1894 is afgezakt naar de 4e plaats en zal zich de komende weken moeten herpakken na alweer de 2e nederlaag na de winterstop.

Aan de eigen Langeleegte probeerden de Veendammers de nare smaak van de 5-3 nederlaag van vorige week bij Mussel weg te spoelen. Dat lukte in de beginfase vrij aardig waarin beide ploegen redelijk aan elkaar waren gewaagd. Nadat halverwege de 1e helft Pesse via een counter op een 0-1 voorsprong kwam kreeg Veendam 1894 het lastiger. De gasten domineerden en de 0-2 na een half uur spelen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Dit was ook de stand halverwege, aangezien de geelzwarten op slag van rust nog een riante mogelijkheid onbenut lieten.

Na de pauze probeerde Veendam 1894 het wel, er werden ook enkele mooie aanvallen op de mat gelegd, maar Pesse bleef vrij eenvoudig op de been. Toen in de 60e minuut op knappe wijze de 0-3 werd binnengekopt was het duel beslist. Robert Hollander deed in de slotfase nog iets terug vanaf de strafschopstip, maar verder dan 1-3 liet Pesse het niet komen. Hierdoor moet Veendam 1894 de titelaspiraties voorlopig laten varen.

Volgende week zaterdag gaat de ploeg van trainer/coach Chris de Jong op jacht naar eerherstel wanneer Smilde'94 op bezoek komt aan De Langeleegte.