Overslaan en naar de inhoud gaan

Mercedes-Benz Wensink Veendam krijgt bronzen medaille voor klanttevredenheid

Door op maandag, 11 februari, 2013 - 13:45

AWARDS  - Mercedes-Benz dealer Wensink in Veendam heeft de derde plaats behaald bij de zesde editie van de uitreiking van de Klant Nr. 1 Awards. De afdeling verkoop bestelwagens werd door Mercedes-Benz Nederland beloond met de bronzen medaille.

Deze prijzen worden jaarlijks door Mercedes-Benz Nederland toegekend aan dealerbedrijven die opvallen door een zeer hoge mate van klantvriendelijkheid. In het kader van Klant Nr. 1 streeft de Nederlandse Mercedes-Benz organisatie naar de meest tevreden klanten van Nederland. Door middel van enquêtes kunnen klanten alle aspecten hiervan beoordelen. Wederom blijkt dat de complete Nederlandse Mercedes-Benz organisatie op een zeer hoog niveau acteert.

Meten klanttevredenheid
Bij Mercedes-Benz heeft klanttevredenheid en de daaruit voortvloeiende loyaliteit de hoogste prioriteit. Daarom voert het merk al zo'n 20 jaar onderzoeken uit om de mate van klanttevredenheid te meten. Dat gebeurt tegenwoordig via e-mail-enquêtes. Door middel van deze elektronische vragenlijsten beoordelen klanten hun dealer en kunnen ze eventuele verbeterpunten aangeven. Zo kan de Mercedes-Benz organisatie gericht werken aan verdere optimalisering van de dienstverlening.

De klant altijd op Nr. 1
In 2007 heeft Mercedes-Benz Klant Nr. 1 geïntroduceerd. De basis hiervan is dat klanttevredenheid een structureel onderdeel is van álle processen binnen een dealerbedrijf. Met succes: bij elke Mercedes-Benz dealer van Nederland is maximale zorg en aandacht voor de klant vanzelfsprekend - iedere werknemer binnen het bedrijf handelt daar naar. Klanten kunnen er daardoor van uit gaan dat een bezoek aan een Mercedes-Benz dealer gelijk staat aan een optimale dienstverlening. Zowel in de showroom als in de werkplaats krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Mede daardoor krijgt elke klant het - terechte - gevoel dat hij speciaal is en dat hij wordt gewaardeerd. Klant Nr. 1 maakt bovendien voor iedereen duidelijk welke Mercedes-Benz dealers (personenwagens en bedrijfswagens) het best scoren als het gaat om klanttevredenheid.