Overslaan en naar de inhoud gaan

Rock met Everyday Sunday en Souljazz met Newworldson in Veendam

Door op woensdag, 6 februari, 2013 - 08:00

BANDS - Stichting Afterbeat maakt haar naam nu al waar het komende half jaar door 2 Amerikaanse bands naar Veendam te halen. Punk/Rockband Everyday Sunday komt uit de Verenigde Staten en de Jazz/Soulband Newworldson uit Canada.

Everyday Sunday was in 2011 al eens te gast bij stichting Afterbeat Veendam. Op 20 februari vind het tweede concert van Everyday Sunday plaats in Grand Cafe Rembrandt . De samenstelling van de band is wel sinds 2011 veranderd. Tray Pearson is de enige die over is van de band die de laatste keer in Veendam was. De band is verterkt met een nieuwe drummer, bassist en gitarist.

In het voorprogramma staat MC Prophet die al verschillende keren in Veendam heeft opgetreden. De Groningse Hip Hop artiest heeft al in het toenmalige Zenith gestaan, het concert op de dam en afgelopen jaar in jongerencentrum Break. Beide artiesten weten uit ervaring hoe ze Veendam op de kop kunnen zetten.

Op 24 mei vindt in Uitgaanscentrum Jinx een 2e concert namens Afterbeat en Events4Christ plaats. Deze keer is het de Canadese band Newworldson. Het zijn nummers als ‘SalvationStation', ‘Working Man', ‘Learning To Be The Light' die altijd weer voor bijzonderelive momenten zorgen. Of de onnavolgbare drumsolo's van Mark Rogers en het diepe soul-gevoel van zanger Joel Parisien. De band heeft meerdere malen in Nederland opgetreden. O.a. op de EO Jongerendag, festival 316 en het Xnoizz Flevo festival.

Zij besloten eind 2012, toen gitarist Josh Toal en bassist Rich Moore aankondigden te stoppen, een nieuwe groep mensen in Newworldson te verzamelen. En met bassist John Irvine en Leroy Emmanuel hebben ze musici van absoluut topniveau weten te strikken! Emmanuel werkte eerder al samen met artiesten als Marvin Gaye en Smokey Robinson. Bovendien roept het nieuwe Newworldson regelmatig de hulp in van de Chops Horns; een blazerssectie die o.a. Alicia Keys en The Police op haar cv heeft staan.

Het concert in Veendam op vrijdag 24 mei wordt door Stichting Afterbeat in samenwerking met Events4Christ georganiseerd. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.events4christ.nl