Veendam 1894 (zat) lijdt pijnlijke nederlaag in Mussel

Door op maandag, 4 februari, 2013 - 13:34

Door Veendam 1894

VOETBAL - Afgelopen zaterdag is Veendam 1894 uitermate beroerd aan de 2e competitiehelft begonnen. De gedeeld koploper verloor met 5-3 van de plaatselijke SV. Een dramatische beginfase lag aan de basis van deze forse nederlaag.

De Veendammers waren absoluut nog niet wakker in het begin van de wedstrijd en toen ze na 13 minuten spelen de slaap uit de ogen hadden gewreven stond het 4-0 voor de thuisploeg. Veendam 1894 herstelde zich vervolgens enigszins, maar kwam deze klap niet meer te boven. Voor rust werd de spanning nog wel teruggebracht via treffers van Levent Sezer en Gokhan Atabas. En met een ruststand van 4-2 was het geloof op een goede afloop nog niet verdwenen bij de geelzwarten.

Na de pauze ging de equipe van Chris de Jong dan ook vol op jacht naar meer treffers. Dit offensief leidde halverwege de 2e helft in de aansluitingstreffer van Levent Sezer. Iedereen die Veendam 1894 een warm hart toedraagt ging er even goed voor zitten en hoopte op een Houdini-achtige ontsnapping. Maar gek genoeg verloor de ploeg uit Parkstad na de 3e treffer de grip op het duel. SV Mussel kreeg naarmate de 2e helft vorderde enkele kansen op de beslissing, maar wachtte tot de 85e minuut om de trekker over te halen. Via een strafschop werd de eindstand op 5-3 bepaald. Door deze onnodige nederlaag is Veendam 1894 gezakt naar de 4e plek op de ranglijst, waarvan de bovenste 4 ploegen weinig voor elkaar onderdoen.

Komende zaterdag spelen de Veendammers de belangrijke thuiswedstrijd tegen Pesse, dat er qua verliespunten het beste voorstaat in deze razend spannende 4e klasse C.