Overslaan en naar de inhoud gaan

24 uur kanopolo in het Pagecentrum Stadskanaal

Door op zondag, 3 februari, 2013 - 17:35

Tekst Erlinde Jager

KANO - 24uur achter elkaar kanopolo spelen in het zwembad. Dat was wat er het afgelopen weekend van 2 en 3 februari gebeurde in het Pagecentrum te Stadskanaal. Dit jaar waren uit alle windstreken van Nederland diverse teams op de 24uur van Stadskanaal vertegenwoordigd. Het niveau was in zowel de tweede als derde klasse weer zeer goed.
Echter naarmate het tijdstip van de dag vorderde kon je aan het spel zien hoe laat het was. Elk half uur begon er een nieuwe wedstrijd van twee keer 10 minuten met de altijd spannende aanvangssprint om de bal.

De organiserende vereniging, Kanovereniging Stadskanaal en Omstreken, voer in de 3e klasse. Na een aanvankelijke goede start met drie keer winst en een gelijkspel in eerste vier wedstrijden, werden de laatste twee wedstrijden verloren. Al met al leverde dit de derde plaats op achter het team van de Veenploeters uit Veendam en de Batavieren uit Nijmegen. Het team van KVSO had met Millian Schöbel wel de topscoorder uit de 3e klasse in hun midden met een doelsaldo van 19.

De tweede werd gewonnen door het team van Odysseus uit Alkmaar welke ook de topscoorder uit het gehele toernooi in hun midden had met maar liefst 27 doelpunten.. De tweede en derde plaats bleven in de streek met een tweede plaats voor het regioteam "de knoalsterbollen" en GKV Bling van de Groninger Kanovereniging op de derde plaats.

Na deze geslaagde competitie gaat het team van KVSO zich weer voorbereiden op het buiten seizoen en de verschillende kanopolocompetitie weekenden in het gehele land maar ook op de toertochten en het wildwatervaren. In het voorjaar zal ook weer een beginners cursus van start gaan waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met de kanotechnieken, de verschillende materiaal soorten en de verschillende takken van kanosport. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de kanovereniging Stadskanaal en omstreken.

Voor meer informatie over de vereniging en de volledige uitslag: www.kvso.nl