Flash vrouwen overtuigend tegen Animo

Door op zondag, 27 januari, 2013 - 22:32

VOLLEYBAL - Het eerste vrouwen-team van Flash hebben een uitstekende overwinning van 4-0 behaald thuis tegen Animo. De ‘Flashies' hebben zich met deze uitslag uitstekend gerevancheerd, want in de uitbeurt tegen de Assenaren werd verloren met 4-0. En de eerste set begon Flash sterk. In de tweede set begon Flash weer overtuigend maar door slordigheden bleven de Asser dames in de buurt van de Veendamsters. Daarna ging het lang gelijk op en vanaf dat moment ging het beter draaien bij Flash. Animo probeerde nog wat, maar dat bleek tevergeefs. In de derde set was de ploeg van coach Henk Schreuder ook de betere. En in de vierde set was Flash ook de beste.

Vanaf set 1 startten spelverdeelster Esther Tunteler, diagonaal Evelien Matthijssen, buitenspeelsters Leonie Kragt en Janine Bouwmeester, midvrouwen Colinda Makken en Manon van Rheenen en de libero Ellin Frericks fel en sterk. Met de service als basis werd heel precies de mindere stoppers uitgekozen en daarmee druk op het achterveld gezet. Daarmee werd de variatie direct uit de Asser aanval gehaald.

De Flashies hadden ook snel in de gaten hoe de verdedigingsposities moesten worden neergezet om de' blauwe trein' uit Assen te stoppen. Ellin Frericks zette haar verdediging zo neer en Flash moest eigenlijk alleen nog een antwoord vinden op de gevaarlijke buitenaanvalster Marjolijn Bouwsema. Door een goede opbouw en gevarieerde aanval werd het antwoord gevonden in het matig opererende achterveld van Animo. Het leverde een duidelijke 25-16 overwinning op in de eerste set.

In de tweede set probeerde de thuisploeg eenzelfde spelletje door te zetten, maar door slordigheden in de passing bleven de Asser dames lang in de buurt van de Veendammer dadendrang. Tot 16-16 ging het gelijk op, maar vanaf dat moment ging het weer beter draaien. De pass en daarmee ook meteen de aanval werd beter en pakte het blok de zaak goed op. Via 19-22 en 19-23 probeerde de Animo-coach het tij nog te keren, maar dit was tevergeefs. In een opslagbeurt maakte Evelien Matthijsen een eind aan de set: 25-19.

Coach Henk Schreuder stuurde nogmaals dezelfde ploeg tussen de antennes. Hij wilde de doorbraak forceren. Met een grote servicedruk en aanvallen over alle posities slaagde de thuisploeg daar goed in. Gaandeweg kwam Sandra Laarman nog voor Janine Boumeester op de buitenpositie. De Animo-coach had slechts de beschikking over 1 wisselspeelster en 1 spelverdeelster, die hij in deze set in bracht. Het bracht geen opzienbarende verandering in het spelverloop. Flash had en hield de bovenhand en pakte deze set met 25-17.

Marlinda Gorens mocht in de vierde set voor Manon van Rheenen op het middenveld het karwei helpen afmaken. De aanvalsdrang van de tegenstander was door het goede verdedigende verdedigen van Ellin Frericks en Evelien Matthijssen tot staan gebracht. Uit de goede passes verdeelde spelverdeelster Esther Tunteler de ballen uitstekend over alle posities. Halverwege de set (13-12) kreeg Leonie Kragt wat rust en kwam Janine Bouwmeester om de mogelijke vijfpunter veilig te stellen. Collectief sterk spelend werd ook in deze set de tegenstander met de rug tegen de muur gezet en opnieuw de winst gepakt: 25-19. Eindstand: 4-0 voor Flash.

De setstanden waren: 25-16, 25-19, 25-17, 25-19

De vrouwen van Flash staan op de 7e plaats en Animo staat op de zesde plek in de tweede divisie A. Alle teams hebben 14 wedstrijden gespeeld.

Volgende week geen competitiewedstrijd voor de dames, die op 9 februari moeten aantreden in Zwolle tegen laagvlieger BAS/Autowas.