Flash heren kruipen door oog van de naald.

Door op zondag, 27 januari, 2013 - 22:24

VOLLEYBAL - De volleybalheren van Flash moesten in de thuiswedstrijd tegen Olympia alles uit de ‘kast' halen tegen Olympia. Na twee sets keken de mannen van coach Jan Pot al tegen een 2-0 achterstand aan. De Parkstadbewoners hadden in de eerste twee sets niet al te veel in de ‘melk' te brengen tegen het scherpe en torenhoge blok van de Olympianen. Pas en de derde- en vierde set werden beide gewonnen door de gastheren. Waarna een vijfde set nodig was om het verschil in de wedstrijd te maken. De Veendammers hadden de langste adem en wonnen de set en daarmee ook de wedstrijd: 3-2.

Nadat donderdagavond de bekerwinst in de derde ronde al erg veel moeite kostte tegen Triantha, de nummer vier van de andere promotieklasse (Drenthe), moesten de mannen van coach Jan Pot zaterdagavond aantreden tegen de nummer 8 uit de eigen klasse, het Groninger stadsteam van Olympia. De start was dramatisch voor Flash dat uitkomt in de promotieklasse A van de regio Noord. Keer op keer strandden de aanvalspogingen van Flash op de eigen speelvloer.

De opbouw aan eigen kant was niet nauwkeurig genoeg om de gasten in de problemen te brengen. Veelal moest worden gekozen voor wat hogere en vooral voorspelbare aanvallen. Het leverde de ‘Stadjers' een verdiende 2-0 voorsprong op. Pas in de derde set kreeg Flash een beetje grip op de tegenstanders. De opbouw kwam wat beter bij spelverdeler Erik Kuperus, die er in slaagde om zijn aanvallers meer om het blok heen te laten scoren.

Ook begon de vermoeidheid aan beide kanten tol te eisen en daar gingen Veendamse mannen beter mee om als de gasten. Langzaam kantelde de wedstrijd en moesten de superlange mannen van Olympia meer werk in het achterveld verrichten. Dat ligt een lange ploeg vaak minder en daar profiteerde Flash goed van. De derde- en vierde set gingen in de Veendammer sporttas. Waarna een vijfde set nodig werd om de wedstrijd te beslissen.

Beide teams wisten zich nog eens op te laden en gelijkwaardig trokken de mannen naar de eindstreep die in de tie-break set op 15 punten wordt getrokken. Flash maakte net iets beter gebruik van de grote ervaring die het team combineert met enkele ‘jonge mannen' die ausdauer meedragen. Het zorgde voor een 15-13 winst in de vijfde set, niet onverdiend maar wel zwaar bevochten.

De setstanden waren: 21-25, 20-25, 25-20, 25-23, 15-13