Overslaan en naar de inhoud gaan

GemeenteBelangen vraagt aandacht voor veiligheid in het uitgaansgebied

Door op maandag, 28 januari, 2013 - 10:00

GB - GemeenteBelangen Veendam roept het college van B&W op om met politie, jeugd en horeca in overleg te gaan over de veiligheid in het uitgaansgebied Prins Hendrik Plein. In navolging van de ingediende motie tijdens de Jeugd Gemeenteraad, waarin de jeugd zelf ook om aandacht vroeg voor dit probleem, vraagt ook de fractie van GemeenteBelangen om een aanscherping van het handhavingsbeleid zowel binnen de horecagelegenheden als ook op het plein zelf.

Er vinden naar hun mening te veel incidenten plaats. Ook vragen zij om een evaluatie van de werking van het cameratoezicht. De gemeente heeft flink geïnvesteerd in de aanschaf en de uitvoering van dit systeem. Gemeentebelangen wil er zeker van zijn dat dit systeem zo optimaal mogelijk wordt benut om daders op te sporen en te veroordelen. De werking van camerabeelden hebben onlangs in Eindhoven haar kracht nogmaals bewezen.

Gemeentebelangen zal daarom ook nog een aantal technische vragen over dit systeem indienen en wil hier op korte termijn antwoord op. De veiligheid in het uitgaansgebied is belangrijk voor alle gebruikers: zowel voor personeel van horecagelegenheden, bezoekers als ook de medewerkers van hulpdiensten.