Overslaan en naar de inhoud gaan

SV Clias met de jeugd op het ijs

Door op zaterdag, 26 januari, 2013 - 19:30

Door Jacob Kuipers

SCHAATSEN -
In het kader van de 130-jarig van turn- en gymnastiekvereniging SV Clias uit Wildervank, vond er op de vijver naast De Westerschool een schaatswedstrijd plaats voor de jeugd. De vrijwilligers hebben flink de handen uit de mouwen gestoken en er lag een prima ijsvloer waar de jeugdige schaatser/sters hun kunnen konden etaleren. En het priksleeƫn was ook spectaculair.

En dat viel reuze mee. Ik zag hele kleine hummeltjes die de beginselen van deze oer-Hollandse sport aardig onder de knie hebben. Ze moesten een parcours afleggen met vele bochten en dat vergde aardig wat technische vaardigheden. En daar kwam nog bij dat er na verloop van tijd een heuse sneeuwjacht de baan teisterde.

Daar had de organisatie natuurlijk ook op gerekend en met een motorisch aangedreven sneeuwschuiver werd de baan geveegd. Er was ook een jongetje die de aloude traditie van het scheuvelloop'n in ere hield. Achter een stoel de eerste beginselen van het schaatsen leren. En zo kwam er een eind aan deze middag met veel schaats- en priksleeplezier.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum