Overslaan en naar de inhoud gaan

Bakkerij Kielman terug op 'ol stee' en start werk- en leerbedrijf

Door op vrijdag, 25 januari, 2013 - 14:37

WERK EN LEREN - Vanaf maandag 4 februari zal de bekende naam Kielman weer op de gevel prijken van de bakkerij aan het Beneden Westerdiep te Veendam.Het is de bedoeling dat naast het exploiteren van de bakkerij met winkel, medewerkers opgeleid worden voor een vaste baan op de arbeidsmarkt. Dit kan zowel in de eigen organisatie als binnen nieuw op te zetten projecten.

Op deze manier wil bakker Kielman zijn oude beroep van bakker/ondernemer graag combineren met zijn huidige baan als docent. In een nieuw opgerichte stichting genaamd "Ol Stee", krijgt hij daarbij steun van twee Veendammers met veel zakelijke en organisatorische ervaringen die op deze manier hun betrokkenheid met de regio willen tonen. Daarnaast wordt samengewerkt met WSW bedrijven en de afdeling werk en inkomen van de gemeente Veendam/Pekela.

In eerste instantie zal de bakkerij hiervoor de basis zijn en kunnen klanten de kwaliteitsproducten en service krijgen die men in het verleden van bakkerij Kielman gewend was. Bakker Kielman en zijn nieuwe medewerkers willen zich onderscheiden met producten voor speciale gelegenheden zoals bruidstaarten, kindertaarten met bijv. foto of sprookjesfiguren, een Sara of Abraham.
Daarnaast zullen workshops gegeven worden in het maken van cupcakes, taarten, broodjes bakken etc. voor zowel kinderen als volwassenen.

Alle redenen voor U om binnen te lopen bij deze bakkerij aan het Beneden Westerdiep in Veendam.