Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA Veendam Wildervank maakt bezwaar tegen minder blauw op straat.

Door op vrijdag, 25 januari, 2013 - 09:37

CDA - De CDA fractie van Veendam maakt bezwaar tegen het verminderen van blauw op straat.
In de nieuwe politieorganisatie het "Robuuste basisteam Ommelanden Midden" komen maar liefst 8,5 fte minder wijkagenten. Ook het aantal algemeen inzetbare medewerkers neemt met 6 fte af. Toch wat minder robuust als de naam doet voorkomen.

En dat terwijl er voor de intake en service juist meer personeel op kantoor komt te zitten. Ook het aantal aspirant agenten neemt toe, dat betekent meer onervaren politiekrachten.
Het Rijksbeleid er op gericht om meer agenten zichtbaar in wijk, dorp en stad aanwezig te laten zijn. Dit blijkt niet uit de cijfers van de nieuwe organisatie.

Het veiligheidsbeleid staat maandag op de Raadsagenda van de gemeente Veendam. Het CDA zal tegen dit punt bezwaar maken en het college verzoeken dit punt alsnog ter discussie te stellen. Het uitgangspunt moet zijn dat het aantal wijkagenten en algemeen inzetbare medewerkers op zijn minst gelijk blijft.

In de nieuwe politieorganisatie zal de basiseenheid Veendam (gemeente Meterwolde, Pekela en Veendam) samengaan met de basiseenheid Hoogezand-Sappermeer en Slochteren)