Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke opening Boekstart in de Kinderopvang

Door op donderdag, 24 januari, 2013 - 07:24

BOEKSTART - Woensdag 30 januari is het feest op kinderdagverblijf Meander locatie Somerlustweg. Op deze ochtend wordt op feestelijke wijze het pilotproject Boekstart in de Kinderopvang geopend. Bibliotheek Veendam en Meander hebben samen een stimulerende (voor)leesplek gecreëerd op het kinderdagverblijf.


Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag!


Feestelijke opening

De nieuwe voorleeshoek wordt geopend door wethouder Bert Wierenga. De wethouder zal een boekenpakket overhandigen. Daarnaast wordt er tijdens de feestelijke start voorgelezen, gezongen en gedanst.

Boekstart in de Kinderopvang
Het project Boekstart in de Kinderopvang wordt gesubsidieerd door Kunst van Lezen. Doel van het project is om voorlezen en leesbevordering een vaste plek te geven in de kinderopvang, bijvoorbeeld door middel van een voorleesplan.
In samenwerking met de Bibliotheek wordt een stimulerende leesomgeving gecreëerd voor kinderen van 0-4 jaar met leuke voorleesboeken, kijkboeken en prentenboeken.
De medewerkers van het kinderdagverblijf hebben een training gevolgd en worden geadviseerd door de Bibliotheek.

Voorsprong door boeken
Boekstart in de Kinderopvang is een uitbreiding op Boekstart voor baby's. Boeken geven kinderen een voorsprong. Het project maakt ouders en opvoeders enthousiast om dagelijks voor te lezen. De taalontwikkeling wordt al bij vijftien minuten voorlezen per dag gestimuleerd. Ook vergroot voorlezen de woordenschat.