Overslaan en naar de inhoud gaan

Collegeleden Veendam lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Door op dinsdag, 22 januari, 2013 - 09:15

2013 het Jaar van het voorlezen

VOORLEZEN - De Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari 2013 is hét voorleesfeest voor alle kinderen tot 6 jaar. De komende twaalf maanden in het Jaar van het voorlezen wordt van alles georganiseerd rondom voorlezen, zodat iedereen kan ervaren dat voorlezen leuk en waardevol is voor: baby's, jonge kinderen, tieners én voor volwassenen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Maar ook voor jongeren en volwassenen is voorlezen van blijvende waarde.

Het Veendammer college leest voor op woensdag 23 januari van 8:45 tot 9:45 uur op de volgende locaties: Burgemeester Ab Meijerman gaat naar Peuterspeelzaal Buitenwoel, wethouder Klaas Steenhuis  naar Peuterspeelzaal 't Gruthuus en wethouder Bert Wierenga leest de kinderen voor in Peuterspeelzaal Hummelstee.  

Prentenboek van het Jaar

‘Nog 100 nachtjes slapen' van auteur en illustrator Milja Praagman is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar. Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2011 verschenen. In ‘Nog 100 nachtjes slapen' kan Dorus niet wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje. Haar moeder heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes uit: uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn, door de hele stad...

Jaar van het voorlezen
Dit jaar bestaat de Stichting Lezen 25 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar, Stichting Lezen & Schrijven en de Nationale Voorleesdagen beide 10 jaar en het babyboekenproject BoekStart vijf jaar. Reden genoeg om 2013 uit te roepen tot Jaar van het Voorlezen.