Overslaan en naar de inhoud gaan

Unieke informatiebijeenkomst voor werkgevers in Veendam en omstreken

Door op dinsdag, 22 januari, 2013 - 08:28

INFORMATIE - Op 7 februari 2013 vindt er een interessante en unieke informatiebijeenkomst plaats voor alle regionale werkgevers. Het onderwerp is "werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt".
Op dit moment is de verplichte quotumregeling of Social Return on Investment (SROI) een actueel onderwerp. Tijdens de bijeenkomst worden werkgevers geïnformeerd hoe ze hier hun voordeel mee kunnen doen. Daarnaast wordt uiteengezet welke wegen een werkgever het beste kan bewandelen om geschikte werknemers te vinden en welke subsidie-mogelijkheden er zijn.
Tot slot zullen de resultaten worden gepresenteerd van het onderzoek "Kansen voor Kansarmen". In het kader van dit onderzoek hebben 633 (!) noordelijke bedrijven een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Dit is een ongekend hoog aantal en het tekent de belangstelling voor dit onderwerp. De aanwezigen krijgen van onderzoeker David Reesink een boeiende bloemlezing over de verrassende resultaten van het onderzoek.

De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Parkzicht te Veendam. De bijeenkomst start om 15.00 uur en zal tot 17.00 uur duren. Er is een vertegenwoordiger van het UWV- en gemeente uitgenodigd om eventuele vragen omtrent de onderwerpen te beantwoorden.

De officiële presentatie van het onderzoek "Kansen voor Kansarmen" zal op 14 februari in Gorredijk plaatsvinden. Prof. Dr. Jouke van Dijk (RUG) zal het eerste onderzoeksrapport in ontvangst nemen.
De werkgevers die naar de bijeenkomst in Veendam komen, kunnen dus de voor-première bijwonen.

Voor aanmelding en aanvullende informatie wordt verwezen naar de website van Quality Coaching of VNO NCW-Noord.