Overslaan en naar de inhoud gaan

The Blokes slaan en stelen weer!

Door op maandag, 21 januari, 2013 - 21:36

Door The Blokes

THE BLOKES - Meedoen aan een sport waar slaan en stelen mag? Dat kan! De wintertrainingen van Honk- en softbalvereniging The Blokes zijn weer begonnen. In 2013 bestaat The Blokes 50 jaar en we vieren dat met een flink aantal activiteiten waaronder een groot scholentoernooi, een reünie en het Noordelijk Bekerkampioenschap Pupillen. U kunt hier meer informatie over vinden op www.theblokes.nl

Voor ons pupillenteam zijn we op zoek naar jongens en meisjes van 9 t/m 12 jaar, die ons gezellige team willen versterken; in de pupillencompetitie is honkbal het spel zoals het ook door de grote mannen in Amerika gespeeld wordt, aangepast op de leeftijd van de spelers. Door die aanpassingen wordt het spel dynamischer, sneller, veiliger en vooral leuker voor alle spelers van het team; iedereen krijgt een kans om te spelen en zo door ervaring een betere honkballer te worden. Bij honkbal heb je als individu echt meerwaarde voor een team en winnen kan je alleen maar samen, iedere speler heeft hier een aandeel in!

Ben je jonger dan 9? Dan is er een plek voor je in ons BeeBall team; BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor jongens en meisjes van 5 tot en met 10 jaar. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken de kinderen zich snel eigen met de technische vaardigheden van honkbal en softbal. BeeBall is door de eenvoud van het spel en dynamiek in het bijzonder geschikt voor de jongste jeugd, waardoor jongens en meisjes gezamenlijk met veel plezier BeeBall kunnen spelen. BeeBall kent geen competitie, maar er worden regelmatig toernooien in de regio georganiseerd waar onze jongste spelertjes in de praktijk brengen wat ze geleerd hebben.

Vanwege een te kort aan leden in de aspiranten- (13 t/m 16) en junioren leeftijd (17 t/m 21) hebben we momenteel geen teams in die competities, maar we bouwen met de BeeBall en Pupillen weer aan de toekomst voor de club. Spelers vanaf 13 jaar kunnen meetrainen en spelen met de dames of bij heren 2 en zodra we weer voldoende spelers in de juiste leeftijdscategorie hebben zullen deze weer een eigen team vormen.

Omdat het nog te koud is op het veld trainen de honk- en softballers tot eind maart elke zondag in de grote zaal van de Menterne, Muntendam. Kom eens vrijblijvend langs en blijf dan niet aan de kant staan, iedere geïnteresseerde speler kan 3x gratis meetrainen, ervaring is niet nodig, behalve bij heren 1. De softbalsters(dames vanaf 13 jaar) trainen van 11.00 tot 12.30, vervolgens beeball/pupillen (jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar) en in de 2de zaal Heren 2 (heren vanaf 13 jaar) van 12.30 tot 13.30 en tot slot Heren 1 van 13.30 tot 15.00. Naast deze teams hebben we ook nog 2 recreatieve teams, maar deze zijn alleen in het buitenseizoen actief.

Voor meer informatie of vragen over de jeugdteams kunt u mailen naar jeugd@theblokes.nl, voor de overige teams is dit info@theblokes.nl