Overslaan en naar de inhoud gaan

Flash Dames kansloos bij sterke titelkandidaat Sneek 3

Door op maandag, 21 januari, 2013 - 07:17

VOLLEYBAL - De dames van volleybalvereniging Flash moesten zondag naar Sneek afreizen om de confrontatie met titelkandidaat Sneek 3 aan te gaan. De Veendamsters konden terug zien op een goede wedstrijd waarin ze naar vermogen hebben gevochten. Ondanks dat Flash enigszins gehavend naar Friesland was afgereisd hebben ze een goede partij gespeeld. Maar ze konden hun prestatiedrang niet in punten uitdrukken want ze verloren met 4-0 van Sneek. De setstanden waren 25-19, 25-26, 25-13 en 25-17.

Niettemin stapten de Veendammer dames vol goede moed de Sneker sporthal binnen. Er hoefde vandaag niet gewonnen te worden maar het was wel een pre om het Sneek zo moeilijk mogelijk te maken. En dat is, gezien de ervaring bij de Friese tegenstandsters - enkele oud eredivisiespeelsters - en de hoge trainingsfrequentie (ze trainen 2 of 3 keer per week) al een hele opgave. Manon van Rheenen was op wintersport geweest en had niet getraind. Sandra Laarman was ziek geweest., Amber Franzen's heeft een rugblessure. En Marloes Ham tobt met een langdurige knie blessure.

Vanaf het eerste punt knokte de bezoeksters fanatiek tegen de solide en sterk spelende gastvrouwen. Liefst drie linkshandige speelsters op meerdere plekken inzetbaar stonden aan de andere netzijde. Dat leverde een goed georganiseerd spelletje op met een ijzersterk en lang blok en een goed ingesteld achterveld. Het nam niet weg dat Flash wist aan te haken. Vooral Evelien Matthijssen en Marlinda Gorens speelden sterk, waarbij het sterke verdedigen van Mathijsen de sneker luchtmacht af en toe tot wanhoop bracht.

Meer moeite had Flash met de lastige en gevarieerde service, waardoor de pass te vaak in het achterveld of te scherp op het net kwam. Daarmee was de verrassing uit de aanval weg en namen de "Frysken" het initiatief over en drukten steeds harder op de veldverdediging van Flash. Klaarblijkelijk was de Friese coach nog niet gerust op de weerbaarheid van de Flashies en bracht in de tweede set een langere spelverdeelster binnen de lijnen. Het verhoogde de snelheid van het spelen aan Friese kant nog meer.

Flash-coach Henk Schreuder probeerde het tij nog te keren door het inbrengen van diverse wissels, waarmee gedurende de wedstrijd alle speelsters aan de bak kwamen. Het verstoorde het spelritme aan de overkant van het net op geen enkele manier. Sneek stevende op een 4-0 winst af en waarschijnlijk ook naar de titel. Na de wedstrijd werd Evelien Matthijssen terecht gekozen tot ‘Flashie of f the match' en kan de ploeg zich gaan opmaken voor de volgende pitte wedstrijd.

Zaterdag 26 januari ontvangen de meiden ANIMO uit Assen. Een team aan de bovenkant van de middenmoot, waarvan in Assen weliswaar met 4-0 van werd verloren. Maar waar de meiden allemaal het gevoel hadden dat ze zichzelf daarmee flink te kort hadden gedaan en waar de blikken zijn gericht op een overwinning.

Het kan een mooie klapper worden in de ParkstadArena. Aanvangstijd zaterdag om 18.00 uur.