Overslaan en naar de inhoud gaan

Prachtig begin van seizoen voor coureur Coen Pronk van Cubic Racing

Door op donderdag, 17 januari, 2013 - 13:00

DIESEL DIVISIE - Langzaam is voor het Cubic Racing team het raceseizoen 2013 weer aan het beginnen. Maar voor coureur Coen Pronk is het eigenlijk buiten zijn eigen raceteam om al meteen een prachtig begin. Zondag op 6 januari vond er een 4 uurs Endurance race op Zandvoort plaats tijdens de Nieuwjaarsrace. Dit was de tweede wedstrijd van de Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013.

En op het allerlaatste moment werd Coen gevraagd of hij in kon vallen bij het Endurance raceteam Raceboys uit Deventer met Norman van Beek in een BMW 123d Endurance cup auto. Samen met Van Beek werd de race gereden.

Zaterdag op 5 januari was er eerst een trainingsdag zodat Coen de auto kon leren kennen en op zondag om 15:30 was hij er helemaal klaar voor. Want de race verliep perfect. "Ook in het donker rijden was het machtig mooi om te doen", verteld Coen. "Zonder enige problemen en met mooie inhaal acties".

 

Er werden snelheden geklokt zo rond de 220 kilometer per uur, met in enkele bochten zelfs tot 160 kilometer per uur.

Uiteindelijk is het gelegenheidsteam er in geslaagd om als 2e te finishen in de Diesel Divisie. De finish werd bevestigd met prachtig vuurwerk langs de baan, en terug naar Veendam mocht een mooi trofee mee. Het was een geweldige ervaring dat iemand uit Veendam, tussen de westerlingen op hun thuisbasis "Zandvoort", een beker mee mocht nemen naar huis. Het was al met al een weekend om niet te vergeten.

De zege in de Divisie IV ging naar Liesette Braams en Duncan Huisman, uitkomend voor het team van Las Moras Racing. Coen Pronk en Norman van Beek finishten met hun BMW 123d op de tweede positie. Marcel Schoonhoven en Remon Vos mochten de derde podiumplaats betreden.