Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitstekende prestaties jeugdatleten bij indoorwedstrijden Apeldoorn en Utrecht

Door op zondag, 13 januari, 2013 - 21:44

ATLETIEK - Een aantal jeugdatleten van de SV Veendam Atletiek heeft op indoorwedstrijden zowel in Utrecht als in Apeldoorn een aantal goede prestaties neergezet. Tijdens de sprinttweekamp bij Indoor-wedstrijden in Utrecht heeft Sander Brugge het clubrecord op de 50 meter sprint bij de jongens junioren B verbeterd met 0,11 seconden tot een tijd van 6,48 seconden. De 60 meter sprint ging voor de 15-jarige atleet in een tijd van 7,55 seconden en dat was eveneens een verbetering van het clubrecord. Deze keer met 0,26 seconden. Een dag later scherpte hij het clubrecord op de 60 meter sprint tijdens indoorwedstrijden in Apeldoorn aan tot een tijd van 7,51 seconden.
Zijn clubgenotes Danaïd Prinsen, Bernice Meijer en Dominique Veninga leverden eveneens prima prestaties in Apeldoorn. Danaïd Prinsen was goed op dreef op de 800 meter. Ze pakte in de haar bekende stijl meteen de kop en finishte in de snelste tijd bij de junioren, namelijk 2 minuten en 17,21 seconden. Bernice Meijer kwam tot een tijd van 2 minuten en 30,66 seconden.

Danaïd Prinsen en Dominique Veninga, beide junior B, hadden zich ingeschreven voor hun eerste 400 meter indoor. Door de grote deelname en de 4 lanen waren er 8 series. Danaïd, uitkomend voor AV Aquilo Winschoten, maar trainend bij de SV Veendam Atletiek, mocht starten in de zesde serie. Ze was goed weg maar kwam na 175 meter als tweede bij de samenvoeging. Op het volgende rechte stuk neemt ze de kop over en trekt nog even flink door. Danaïd eindigt in een prima tijd van 57,87 seconden, de snelste juniortijd van de dag.

In de achtste en laatste serie loopt Dominique. Waar de 800 meter soms nog net iets te lang voor haar is, laat ze op de trainingen al wel zien erg snel te zijn op de 400 meter. Na eerst en vals start van het meisje in laan 1 is ze zeer snel weg en komt als eerst bij de samensmelting voor Elke Molenaar van Spirit Lelystad. Ze houdt haar snelheid vast en ondanks dat ze het op het laatste rechte eind moeilijk krijgt wint ze haar serie net voor Elke in een prima tijd van 59,82 seconden. Met deze tijd verbetert zij tevens het clubrecord uit 1988 van Ingrid Markus.
In de nabije toekomst zal Dominique zich vooral gaan specialiseren op de 400 meter.
De prestaties van deze atleten zijn een prima voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Indoor, dat in februari in Apeldoorn zal plaatsvinden.