Overslaan en naar de inhoud gaan

Heren 1 Flash verstevigt koppositie tegen concurrent de Meeuwen

Door op zondag, 13 januari, 2013 - 19:06

Door Flash

VOLLEYBAL - Eens te meer bevestigen de mannen van coach Jan Pot zich prima op te kunnen laden tegen teams die hoog op de ranglijst staan. Werd dit seizoen al gewonnen van Merna en Ritola, afgelopen zaterdag gingen de koplopers in de promotieklasse gewoon door op de ingeslagen weg.

Aan de start had de thuisploeg 4 punten voorsprong op Ritola en tegenstander de Meeuwen, 6 op Merna en Donitas. Overtuigend opende de ploeg de wedstrijd en pakte een 6-1 voorsprong. Dit ondanks de schat aan ervaring aan de andere kant van het net die de Meeuwen al acht winstpartijen op rij had opgeleverd. Nadeel van deze ploeg is dat het stoppend vermogen en de lage veldverdediging wat aan kwaliteit begint in te boeten. Zelf een degelijke aanvoer naar de spelverdeling verzorgend en daarmee spelverdeler Erik Kuperus de gelegenheid biedend om uit te blinken pakte met men deze set overtuigend met 25-18. Waar de ploeg dit seizoen nog wel eens moeite heeft om het hoge niveau vast te houden, was daar in dit geval geen sprake van.

In de eerste set hadden de Pot-mannen ontdekt dat de verdediging aan Meeuwenzijde bestookt moest worden en dat hielden ze goed vol. Spelverdeler Erik Kuperus en met name buitenaanvaller en supersprinkhaan Alwin Timmer wisten elkaar zeer goed te vinden. Het leverde vele harde en onverdedigbare ballen op waarop het Meeuwse Blok het antwoord schuldig bleef. De tweede en derde set eindigden beide in 25-17 winst.

De Meeuwen lieten in de vierde set zien over voldoende vechtlust te beschikken om aan te haken, Flash zakte weliswaar iets in, maar niet zo dat de Meeuwen het initiatief geheel konden overnemen. In een mooie gelijkopgaande strijd speelden de ploegen zich naar het eind van de wedstrijd. Hierbij werden de gasten voor hun vechtlust beloond met een 23-25 zege en namen een puntje mee uit de Parkstadarena.

Door onverwacht thuisverlies van Ritola tegen laagvlieger Dio/Bedum en de punten die Merna liet liggen tegen Donitas 4 zagen de Flashmannen hun koppositie uitgebouwd tot 7 punten.

Volgende week zijn de heren vrij en mogen dan op zaterdag 26 januari tegen Olympia in de Parkstadarena bewijzen dat ook tegen de mindere goden duidelijke cijfers op de scoreborden kunnen worden gebracht.