Overslaan en naar de inhoud gaan

Logopediepraktijk Totaal helpt bij lees- en spellingsproblemen (dyslexie)!

Door op woensdag, 9 januari, 2013 - 21:50

Spreken-lezen-spellen
Problemen op het gebied van lezen en spellen komen vaak voor bij kinderen op de basisschool en moeten vroegtijdig gesignaleerd worden (risicofactoren zijn vaak in groep 2 al waarneembaar). Als er vervolgens adequate hulp geboden wordt, kan de uitingsvorm van de lees-en/of spellingsproblemen beperkt zijn. Vroegtijdige, effectieve hulp is dan ook heel belangrijk en bovendien ontstaat er als gevolg hiervan eerder duidelijkheid over de hardnekkigheid van de problemen. De hardnekkigheid van de lees- en spellingsproblemen is een belangrijk kenmerk van dyslexie. Wanneer het niet goed gaat op school en hulp van buitenaf nodig is, helpen wij kinderen met spraak/taal, lezen en/of spellen.

Logopedische hulp
Veel lees- en spellingsproblemen vinden hun oorsprong in problemen met de taalontwikkeling, fonologie (klanksysteem) en/of auditieve vaardigheden. De logopedist is deskundig op deze gebieden en onderscheidt zich daarmee van andere beroepsgroepen die zich met lees- en spellingsproblemen (waaronder dyslexie) bezig houden, bijvoorbeeld orthopedagogen en remedial teachers. Dat de behandeling door een (gespecialiseerde) logopedist een grote bijdrage kan leveren aan het voorkomen van lees- en spellingsproblemen en het verminderen van het gevolg ervan, staat buiten kijf.

Werkwijze
In de behandeling wordt samengewerkt met de ouders en de school van het kind. Ook wordt rekening gehouden met de totale ontwikkeling van het kind en eventueel bijkomende problemen. Logopedische behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoed. Lees- en spellingsproblemen hebben vaak verband met logopedische stoornissen. Informeer hierover bij de logopedist.

Voor meer informatie en aanmelden
T. 06 - 539 77 217
I. www.logopedietotaal.nl
E. info@logopedietotaal.nl