Overslaan en naar de inhoud gaan

Violist Koninklijk Concertgebouworkest soleert bij Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Door op woensdag, 9 januari, 2013 - 11:44

SYMFONIE - De uit Veendam afkomstige violist Henk Rubingh, verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam, soleert op 19 januari a.s. in "Concert Romantique" dat met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest zal worden uitgevoerd in de Grote kerk te Wildervank. Onder leiding van de onlangs uitgeroepen Veendammer van het Jaar Lubertus Leutscher zult u volop kunnen genieten van een speciaal geselecteerd, romantisch repertoire waarin de componisten: Chopin, Mendelssohn-Bartholdy en Dvorák niet zullen ontbreken.

De arrangementen voor piano van Chopin zijn voor deze bijzondere gelegenheid, gearrangeerd voor symfonieorkest door Diana Mols, een veelbelovend musicus en orkestlid van o.a. het VKSO. Als uitvoerend musicus heeft zij inmiddels een aanzienlijke reputatie opgebouwd.

Laat u vervolgens meevoeren op de betoverende klanken va een Guarnerius del Gesù uit 1736, die violist Henk Rubingh in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Hiermee zal Henk Rubingh u een onvergetelijk vioolconcert in E- Minor van Mendelssohn-Bartholdy bezorgen. Henk Rubingh ontving eerder de prestigieuze Prix d'exellence.

Als sluitstuk staat de wereldberoemde symfonie no.9 ( the New World) van Antonin Dvorák op het programma, dat groots zal worden uitgevoerd door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Deze Boheemse componist, componeerde deze meesterlijke symfonie, tijdens een verblijf in Amerika en zou verreweg tot zijn populairste werk gaan behoren. In 1893 ging deze symfonie in première in New York.

"Concert Romantique ", uitgevoerd door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher m.m.v. violist Henk Rubingh.

Zaterdag 19 januari in de Grote kerk in Wildervank, Torenstr 80/ Raadhuisstr 8. 
Aanvang: 20.00 uur entree: € 10,00
Info en reserveringen: reinier@vanderkooi.nl
website: www.vkso.nu