Overslaan en naar de inhoud gaan

Zinderende editie Night of the Guitars 2013

Door op zondag, 6 januari, 2013 - 21:20

Door Gerard Martens

GUITARS - Zaterdag was alweer de 7e binneneditie van Night of the Guitars in Veendam. Organisator Be Wever is een aantal jaren mee geleden begonnen in Groot Cafe Janssen en Janssen met 5 artiesten. Daarna ging het naar Zalencentrum Boelens in Wildervank. En nu voor het tweede jaar neergestreken in Hotel Parkzicht. Het evenement is uitgegroeid tot een ware rock avond met 20 artiesten. 

Rolf Perdok was dit jaar niet aanwezig, hij toert in januari met zijn band "The Charm The Fury" in Engeland. Edwin Jongedijk (Taneytown) was er wel, zo ook Frank Giordano (ex Brandos), woonachtig in New York maar getrouwd met een Veendamse. De andere muzikanten zijn Everhard Sprik, Nick Cramer, Evert Erents, Marcel van Mook, Marianne van de Velde, Marcel Wolthof, Ad Antonisse, Bé Brakke, John Kruisman, Gerrie Wolthof, Antoinette Bolt, Eddy Tokromo, Peter Bloem, Harbert Grezel, Koos Cramer, Irene Wilkens en Henk Nieborg,

Aan de opzet is niets veranderd, want wat goed is moet je goed laten! De muzikanten kiezen uit hun eigen platen/cd collectie 1 of 2 favoriete gitaarnummers en door de muzikanten in willekeurige bezettingen uitgevoerd. Met nummers van o.a. Supertramp, Iron Maiden, David Bowie, Led Zeppelin en Blondie werd het publiek oorstrelend beloond.

Net als in de voorgaande jaren waren de toegangskaartjes dan ook niet aan te slepen. Op Facebook stonden vele oproepen want iedereen wil er bij zijn. Het is een feest der herkenning, waar zaterdag bijna 700 bezoekers op afkwamen. Een mooi begin van 2013 voor muzikaal Veendam.

Zondagmiddag was er nog een afterparty in Dorpshuis de Wending op de Zuidwending.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum