Overslaan en naar de inhoud gaan

Snelle tijden en strijd bij start CSI2* Jumping Veendam

Door op vrijdag, 4 januari, 2013 - 10:24

ZUIDBROEK - Indoor Veendam is op 3 januari gestart met de CSI2* Jumping Veendam. Een groot deel van de deelnemers is op 3 januari gestart in de klassen 1.30, 1.35 en 1.40. De verschillende wedstrijden zorgden voor veel spektakel, snelle tijden en telkens een spannende strijd.

In de klasse 1.40 m startte Maikel van der Vleuten met Vdl Groep Zimba als 15de combinatie en zette en snelle tijd van 38.06 neer. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de derde plaats. De laatste 2 combinaties in de barrage wisten de tijd van Van der Vleuten te verbeteren. Suus Kuyten met Dakota Du Buisson Z startte als voorlaatste en reed een foutloos parcours in 37.83. Dit was niet voldoende voor de eerste plaats. De Britse Ellen Whitaker met Arena UK Lando III startte als laatste en zij wist de tijd te verbeteren met 0.07 seconden naar 37.75.

De klasse 1.30 werd gewonnen door de Belg Francois Bossu met Rebeca De L'Herse voor de Nederlanders Suzanne Tepper met Sensation en Robbin Robijn met Gorlitz.

Suus Kuyten was met Wellington Times succesvol in de klasse 1.35 m. Zij bleef in de barrage met 25 combinaties de Belg Frederik Cattebeke met Taxus Bioagrico en de Duitser Hartwig Rohde met Contessa 128 voor.

De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.indoorveendam.nl.

Show
Op 3 januari was er een prachtige kür met 2 tuigpaarden en 2 dressuurpaarden door Stal Mekkes en Stal Larmoyeur. Deze kür was een primeur voor Indoor Veendam, omdat deze voor het eerst werd gereden.

Op 4 januari krijgt ook de spectaculaire terugkeer van de Puissance tijdens de 50ste editie van Indoor Veendam een vervolg. Tijdens de puissance wordt er gesprongen over een muur die iedere ronde verhoogd wordt. Vorig jaar wist de winnaar over een muur van 2.10 meter te springen. Tevens is er op 4 januari een show van Menteam Poppen.


Uitslagen