Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie schilderijen Eddy Wullink in vanBeresteyn

Door op vrijdag, 4 januari, 2013 - 11:20

EXPOSITIE - Van 10 januari tot 10 maart 2013 is in cultuurcentrum vanBeresteyn een expositie van schilderijen van Eddy Wullink te zien. Kunstenaar Eddy Wullink (1951) uit Ten Boer zoekt de relatie tussen vorm en inhoud en werkt vooral met primaire kleuren, waarbij hij probeert de figuratieve vormen eenvoudig te houden. De ondergrond vormt vaak doek en karton. Momenteel gebruikt hij echter een serie mdf-panelen van 60 x 80 als basis. Met toepassing van de gemengde techniek vormt de serie een kruispunt tussen concreet en abstract.
In deze expositie is een scala van werken te zien, meestal op basis van de gemengde techniek.

Wullink is geïnteresseerd in hoe personen zich manifesteren en hij plaatst deze in een sociale context. Zo probeert hij bijvoorbeeld één pregnant moment uit een situatie (hoe kijken mensen naar elkaar of de wereld in) te vangen en vorm te geven. Zijn werk zou je primitief en naïef kunnen noemen. Ook in het meer abstracte werk komen dezelfde uitgangspunten terug. In een verlaten omgeving op paneel zijn primitieve vormen te vinden. De kleurstelling van deze panelen is in tegenstelling tot het andere werk sober van aard.

Wullink exposeert regelmatig,vooral in openbare gebouwen. Daarnaast geeft hij workshops in eigen atelier en op locatie in experimenteel schilderen aan een breed publiek: kinderen, ouderen, groepen, één op één setting. Daarnaast neemt hij deel aan kunstprojecten en organiseert hij exposities voor een aantal organisaties. Zijn atelier bevindt zich in een leegstaande bedrijfsruimte aan het Sontplein in de stad Groningen.

Voor meer informatie:www.edwullink.nl