Overslaan en naar de inhoud gaan

Publiek loopt uit voor hengstencompetitie

Door op donderdag, 3 januari, 2013 - 10:11

ZUIDBROEK - Tijdens Indoor Veendam werd vandaag de vierde wedstrijd in GMB-KWPN Hengstencompetitie verreden. Zowel tijdens het dag -als avondprogramma zat de Eurohal in Zuidbroek vol. In de klasse Z dressuur won Eva Moller met Bordeaux. Zij behaalden een score van 90,5 punten. Op de tweede plaats eindigde Kirsten Beckers met Broere Bristol met 83 punten. Met 81,5 punten eindigde Lisanne der Nederlanden met Breezer op de derde plaats. In de klasse Z/ZZ springen won John Popeley met Bugatti VDL. Tweede werd James Billington met Baltic VDL voor Marleen Schutte met Zanzibar op de derde plaats.

Dressuur
In de klasse L dressuur won Gerdine Maree met Dream Boy. Emmelie Scholtens met Desperados werd tweede met 2,5 punt verschil. In de klasse M dressuur won Emmelie Scholtens met Charmeur met een score van 94,5 punten. Voor de draf kreeg Charmeur een tien. Tweede werd Mirelle van Kemenade met Decor Cachet L met 86 punten.

Springen
De klasse L springen van de GMB KNHS/KWPN hengstencompetitie werd gewonnen door Hanno Ellerman met Starpower TN voor Bart Bles met Dynamo. In de klasse M springen won Kristian Houwen met Cidane voor Richard Kapteijn met Carrera.

De GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. De Hengstencompetitie heeft ten doel fokkers en belanghebbenden een inzicht te geven in de prestatiecapaciteiten van de hengsten. Dit seizoen kent de hengstencompetitie vier wedstrijden en een finale tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.

De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.indoorveendam.nl.

Show
Naast de GMB KNHS/KWPN hengstencompetitie was er vandaag een demonstratie / clinic van Johan Hamminga en een Kür op muziek met een 4-tal pony's door SEO.

Op 3 januari is er een kür met tuigpaarden en dressuurpaarden door Stal Mekkes en Stal Larmoyeur. Menteam Poppen geeft op 4 januari een show.

Op 4 januari krijgt ook de spectaculaire terugkeer van de Puissance tijdens de 50ste editie een vervolg. Tijdens de puissance wordt er gesprongen over een muur die iedere ronde verhoogd wordt. Vorig jaar wist de winnaar over een muur van 2.10 meter te springen.