Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildervankster Paardentram weer terecht Jaap de Weijs is opgelucht

Door op dinsdag, 1 januari, 2013 - 12:30

PAARDENTRAM - De sinds een week vermiste Wildervankster Paardentram is weer terecht. Dit meldde RTV-Noord maandagmiddag om 15.43 uur. De tram was om 14 uur op oudejaarsdag onverwachts de Grote Markt opgereden. Het bleek om een Oudejaarsstunt te gaan van de Doezumer Oudjaarploeg, die de paardentram, compleet met de ‘stoomloc', symbolisch aan de wethouder Joost van Keulen overhandigde. Zo had de stad Groningen dan toch nog een tram en werden er vanaf de Grote Markt rondritten gemaakt.

Zie hier voor het bericht op RTV Noord.

Gistermorgen werden we op de hoogte gesteld, vertelt Jaap de Weijs. Ze werden uitgenodigd om naar Groningen te komen voor de overdracht. Een en ander moest nog wel geheim blijven, maar door de ontstane bezorgdheid werden ze vervroegd op de hoogte gesteld. Ook een zeer opgeluchte Jaap is mee geweest. Tegen 11.30 uur werd de paardentram weer overgedragen. Hij vertelde dat de oudejaarsgroep er zeer voorzichtig mee omgegaan is en het heeft ergens veilig onderdak gestaan.

De tram is door de eigen stichtingsleden naar de Grote Markt gereden, waar het symbolisch werd overhandigd aan de wethouder. Vanaf de Grote Markt werden er rondjes mee gereden. Een eigenaar van een andere paardentram was er wat verbolgen over dat zijn tram niet ingezet was en dat er een andere reed. Hij heeft toestemming om met zijn eigen tram in Groningen te mogen rijden. Op de vraag of hij dan liever zijn tram had vermist lachte Jaap. Jaap en zijn stichtingsleden kunnen de grap goed waarderen, ze nemen het sportief op en ze zijn blij dat er zo zuinig mee omgegaan is.

Vanuit Wildervank was de paardentram met de ‘loc' op eigen kracht naar Groningen gereden, dat net geen uur tijd in beslag had genomen. De route was onder andere over de Billitonweg bij Hoogezand achterlangs, en zo reden op de terugweg de eigen mensen de tram ook weer terug.

Tegen 5 uur stond de paardentram weer in zijn eigen stalling in Wildervank.