Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildervankster Paardentram spoorloos

Door op zaterdag, 29 december, 2012 - 17:33

BUITEN DIENSTREGELING - Voor Jaap de Weijs en zijn stichtingsleden van de Eerste Wildervankster Paardentram zijn het onzekere en spannende dagen. Het afgelopen weekend is de paardentram compleet met de ‘stoomloc' (een omgebouwde tractor) gekaapt. En van de kapers geen spoor.

En ondertussen is de initiatiefnemer Jaap de Weijs, die erg trots is op dit project, en zijn stichtingsleden teneergeslagen. Het was een zeer rare gewaarwording.

Samen met stichtingsvoorzitter Klaas Brouwer hopen de bouwers op een Oudejaarsjaarsstunt. Als daar bericht over geweest is kunnen ze lachen. Er is de hele zomer veel werk geweest om het weer helemaal op te knappen.

Er is aangifte gedaan, maar wanneer blijkt dat het een oudejaarsstunt is geweest wordt deze meteen weer ingetrokken. Hij hoopt dat het nog ergens op lijkt dat leuk te noemen is. En er nog om gelachen kan worden, zij het een beetje als een boer met kiespijn. Ook vanwege de onzekerheid zijn ze er niet erg gelukkig mee.

Zijn vermoeden is dat er een trailer gebruikt kan zijn om het op een vlugge manier te vervoeren. Of het moet met al met de tractor zelf zijn vervoerd en dat het ergens in Wildervank staat. Het is gissen. Misschien staat het zelfs wel heel dichtbij. Er komen zelfs wel verschillende suggesties binnen, maar niemand die het weet.

Een buurman heeft in die betreffende nacht niets gemerkt. Ze waren achterlangs op het terrein gekomen en door het stukslaan van een raampje toegang gekregen.

Op de vraag zullen we erin zetten dat ze er voorzichtig mee moeten zijn lachte Jaap. Het lijkt hem een goed idee, zijn oproep is ook om er voorzichtig mee te zijn en dat het ongeschonden terugkomt.