Overslaan en naar de inhoud gaan

Fleur van Lier met Better Times wint L-klasse

Door op zaterdag, 29 december, 2012 - 16:37


Hang and Jump

Foto: Mariol Middel

ZUIDBROEK - De successen in de groepswedstrijden van de klasse L heeft Fleur van Lier vandaag in de finale van deze klasse weten door te zetten. Met Better Times won zij de finale na een spannende barrage. Tweede werd Manon van der Sluis met Calgary. De derde plaats was voor Krista Lensing met Dyango Vdl. Van Lier en Better Times werden tevens uitgeroepen tot beste combinatie van de klasse L.

De Hang and Jump wedstrijd, aangeboden door Schomaker Mannenmode Veendam met medewerking van Scouting Veendam, werd gewonnen door ruiter Christoff Gangl met als hanger tweelingbroer Thomas. De winnaars wisten een 1340 punten in een tijd van 73.02 te halen.

Hangers Irene van den Hof en Wesley Heringa waren de jongste deelnemers aan de wedstrijd. De leeftijden van de hangers varieerden tussen de 6 en 56 jaar. De laatste plaats was voor Lizeth ten Have met als hanger haar vader Menno ten Have. In totaal bleef hij 9.66 seconden hangen, wat onvoldoende bleek om een hindernis te springen.

Bij de Hang and Jump wordt de tijd voor het puntenparcours bepaald wordt door de tijd dat een partner aan een spijkerbroek hangt. De volgorde van de te springen hindernissen wordt bepaald door de ruiter en elke hindernis mag zo vaak gesprongen worden totdat er een fout op deze hindernis wordt gemaakt.

De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.indoorveendam.nl.

Voltige
Op 29 december geeft voltigeur Carola Sneekes een show tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Veendam. Carola Sneekes heeft geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse voltigeur een wereldbekerwedstrijd te winnen tijdens de grote beurs Salon de Cheval in Parijs. Sneekes staat momenteel vijfde op de FEI World Ranking. Het is tevens een primeur dat een Nederlandse voltigeur bij de beste tien van de wereld hoort.

Naast de show van Carola Sneekes zijn er tijdens Indoor Veendam nog een aantal shows, namelijk:

  • Demonstratie / clinic van Johan Hamminga (2 januari)
  • Kür op muziek met een 4-tal pony's (2 januari)
  • Kür met tuigpaarden en dressuurpaarden door Stal Mekkes en Stal Larmoyeur (3 januari)
  • Show Menteam Poppen (4 januari)
  • Ruiterbal mmv Given (4 januari)

Ook de spectaculaire terugkeer van de Puissance tijdens de 50ste editie gaat een vervolg krijgen op 4 januari.


De uitslagen