Overslaan en naar de inhoud gaan

Persconferentie bestuur SC Veendam na onderhoud met gemeente Veendam

Door op zaterdag, 29 december, 2012 - 10:59

Door SC Veendam

VOETBAL - Het nieuwsbericht dat de clubleiding van SC Veendam vrijdagmiddag op de website plaatste (‘SC Veendam ingedeeld in Categorie 1'), bracht nadien tal van reacties teweeg. Via diverse kanalen is ons duidelijk geworden dat onze supporters zeer bezorgd zijn over de nabije toekomst van onze club.
Dat wij in eerste instantie een vrij neutraal persbericht lieten uitgaan, betekent niet dat de clubleiding geen heldere tekst en uitleg wenst te geven. Het is van de zijde van de KNVB zelfs verplicht (als licentievoorwaarde) om de jaarcijfers te publiceren op de website. Dat hebben wij begin januari 2012 ook gedaan over het seizoen 2010/11.

Via de media heeft onze interim-directeur Piet Scholtens sindsdien nadere, meer concrete uitspraken gedaan. De uitspraken zoals hij die zelf heeft gedaan in Dagblad van het Noorden geven een getrouw beeld van de werkelijkheid.

In het artikel staat vermeld dat er sprake is van een verlies over het seizoen 2011-2012 van ruim 400.000 euro. Het liquiditeitstekort bedroeg aanvankelijk 250.000 euro. Inmiddels is dat teruggebracht tot 150.000 euro. Verder is het zo dat de begroting voor dit seizoen, mede door reeds toegepaste bezuinigingen, sluitend is.

De afspraak is en blijft vooralsnog dat SC Veendam eerst met de gemeente Veendam om tafel gaat (8 januari), voordat er naar iedereen toe openheid van zaken wordt gegeven. Zo heeft de gemeente bijvoorbeeld nog geen inzage gehad in de accountantsrapportage over vorig seizoen.

De raad van commissarissen en de clubleiding hebben het voornemen om kort na het onderhoud met de gemeente Veendam een persconferentie te beleggen, waar uit de doeken wordt gedaan wat de stand van zaken is en welke vervolgstappen - voor zo ver dan al bekend - worden gemaakt.