Overslaan en naar de inhoud gaan

SC Veendam ingedeeld in Categorie 1

Door op donderdag, 27 december, 2012 - 14:49

VOETBAL - De licentiecommissie van de KNVB heeft in haar vergadering van december 2012 de nieuwe categorie-indeling van de clubs in het betaalde voetbal vastgesteld.
Sportclub Veendam is ingedeeld in Categorie 1.
In de afgelopen periode was de club ingedeeld in Categorie 2.
Binnen de club was al enkele maanden duidelijk dat, op basis van de resultaten van het seizoen 2011-2012 handhaving in deze Categorie 2 moeilijk zou worden. De raad van commissarissen en directie zijn dan ook niet verrast door deze besluitvorming. Het roer is al sinds enkele maanden omgegooid om, op gestructureerde wijze, te werken aan een proces om te komen tot een evenwichtige financiële opzet.
Het was bekend dat de directie er niet in is geslaagd de liquiditeitspositie van de club in het afgelopen boekjaar te stabiliseren. Tegenover de uitgaven konden onvoldoende financiële middelen binnengehaald worden.
De aan het begin van dit lopende seizoen opgestelde begroting is mede door extra sponsoring, diverse andere inkomsten, de gemeente Veendam en kostenbesparingen sluitend.
Ten aanzien van het voorlopig niet doorgaan van de ontwikkeling van het sport- en leerpark bij het stadioncomplex zal op 8 januari 2013 overleg plaatsvinden met de gemeente Veendam over de mogelijke consequenties voor de club.
Met volle energie wordt er aan gewerkt om de club, juist nu de prestaties prima zijn, in de daarvoor gestelde periode weer toe te laten treden tot Categorie 2.