Overslaan en naar de inhoud gaan

Slotdag van Het Kartonnen Dooske draaiend op diesel en sapjes

Door op zaterdag, 22 december, 2012 - 01:49

DOOSKE - De laatste dag is aangebroken. Niet dat het iets met de Mayakalender van doen heeft en bovendien kunnen de vier dj's Patrick Haan, Joey Bergsma, Peter Prummel en Robert Wijnen hun vijfde dag in ‘Het Kartonnen Dooske' the (new) day after gewoon afmaken. Maar wat heet gewoon. Vijf dagen in een speciale trailer radio maken zonder te eten. Dit ter ondersteuning voor het goede doel van 3 FM Serious Request.

 

Aan het einde van de eerste dag was het best wel al lastig. Peter Prummel vertelde dat hij zich een beetje gammel voelde en wat duizelig. Aan het begin van de tweede dag ging het wel al beter. Na een nacht slapen valt het dan nog reuze mee. Maar tijdens het radio maken nam dat wel weer af. Toch was na een halve liter vitaminesap met banaan, kiwi en aanverwant zo door elkaar heen, wel weer een halve dag door te komen. De dagen erop werd het wel moeilijker. Het is ook heel persoonlijk, bij de een is er met de minimale voeding meer lichamelijk gewenning dan bij de ander.

De tweede nacht had hij al een stuk beter geslapen dan de eerste. Een caravan was als slaapplaats ingericht en de eerste nacht was het er behoorlijk fris. Gelukkig maakte een kacheltje het er prettiger vertoeven.

Marathonuitzendingen waren door Radio Parkstad wel vaker verzorgd, maar dit is totaal iets anders dan een marathonuitzending uit de studio. Het is een heel bijzondere ervaring voor de vier dj's.

Bertus Kor, bekend van de SC Veendam, stal op de derde dag de show met zijn accordeon. Waar hij net zo goed een nummer van The Rolling Stones uittrekt als een oud Nederlands volkswijsje. Hij heeft het spelen van zijn vader geleerd. Na afloop slingerde hij als afsluiter een aantal pakkende moppen de ether in.

De SMS-dienst voor de verzoekplaten liepen heel goed. Voor 1,50 euro per bericht kan een plaat worden aangevraagd en uiteraard ter ondersteuning van het goede doel van dit jaar. Zo ook een nummer van de legendarische Dolf Brouwers uit de kijkdoos van de jaren 70, met het nummer 'Zuurkool met Vette Jus'. Als suggestie voor na de 'vrijlating' zal het wat te machtig kunnen zijn. 'Als het ware'.

Artiesten als Edwin Jongedijk, Jacob Molema, Arjann Venema en Rene Becker en anderen zijn reeds voor de microfoon geweest. En vrijdag was Jody Berghuis er!

En er zijn allerlei acties gaande geweest, gepland en acties waarvan de dj's nog geen weet van hebben. Dat zal vandaag gaan blijken. Robert Wijnen meldde dat de tussenstand niet mis is, maar hield het nog even voor zich. De score wordt om 18.00 uur bekend gemaakt. Maar ze zullen maandag naar Enschede gaan met een mooi bedrag. Overigens gaat 3FM Serious Request in hun dagelijkse update zondag tegen 11.30 uur aandacht besteden aan de actie in Veendam.

Tijdens de eerste dag werd er meteen 800 euro binnengebracht, door Geraldien Leppers tijdens een ludieke sponsorloop bij elkaar gerend met ondersteuning van haar collega's. De dame's zijn medewerksters van heel toepasselijk (maar vast niet toevallig) een kraamkliniek met de mooie naam De Kraamvogel. Later is het bedrag zelfs nog aangevuld naar 1010 euro (zie hier).

Ook vandaag (zaterdagmiddag) komen er op de slotdag artiesten in 'Het Kartonnen Dooske' optreden. Lucas en Gea komen. Trucker Henk Wijngaard komt de speciale trailer bewonderen en onderwijl zal ook iets uit zijn trucker verleden langskomen in muzikale zin. De zangeres Rika zal haar opwachting maken en ook Joly en Terry West staan genoteerd. Het Oxygym Demoteam zal een vet cool optreden verzorgen.

 

De twee 14 jarige scholieren Tamara & Heleen uit Veendam hebben speciaal voor Serious Request het nummer '4 Babies', opgenomen. En brachten dit liedje op allerlei actiedagen in de provincie Groningen ten gehore. In het "Het Kartonnen Dooske" staan ze geprogrammeerd met 'Project Xmas'.

Klik hier voor het programma van de artiesten met de tijden.


Fotoalbums Kartonnen Dooske:
Dag 1
Dag 3