Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukke uitgifte kerstpakketten Voedselbank Veendam/Menterwolde

Door op vrijdag, 21 december, 2012 - 21:00

UITGIFTE - Donderdag was er bij de Voedselbank Veendam/Menterwolde om 16.00 uur de start van de uitgifte van de kerstpakketten. Voor het eerst was de uitgifte van de kerstactie vanuit het nieuwe ruime onderkomen.

Er was hard gewerkt om de pakketten gereed te krijgen. Dit zelfs met volledige inzet van één van de sponsoren, die ook bij de uitgifte betrokkenheid had.

Verder waren er door Oldenburger|Fritom en Parkmanagement De Veenkoloniën 180 kerststollen en 180 rollades beschikbaar gesteld.

Ook andere sponsoren, bedrijven, de Baptistengemeente e.a. (lees hier ons eerder bericht) dragen het werk van de voedselbank een warm hart toe. Alsmede particulieren die levensmiddelen en wasmiddelen aan hadden gedragen. En net als vorig jaar werden er ook door leerlingen van de Winkler Prins dozen gevuld.

Het was een komen en gaan van cliëntele, de medewerkers hadden het er erg druk mee. Maar het liep als een goed geoliede machine, ook dankzij de medewerkers van de sponsor.

Dit onder het toeziend oog van wethouder Klaas Steenhuis, die het met voldoening aan zal hebben gezien. En het zal zeker ook met een dubbel gevoel zijn geweest omdat het eigenlijk schrijnend is dat dit nodig is.

Vermeld kan worden dat er bij de vrijwilligers grote waardering voor Steenhuis is voor zijn betekenis.

Op 8 december jongsleden mochten de vrijwilligers de hoofdprijs van 'Het Compliment voor lokale helden' van 1250 euro in ontvangst nemen (eerder bericht).