Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer gemeenteberichten en -nieuws in 2013 digitaal

Door op donderdag, 20 december, 2012 - 15:00

Officiële bekendmakingen in Elektronisch Gemeenteblad vanaf januari 2013

GEMEENTEBLAD - De gemeente Veendam is, net als andere gemeenten, wettelijk verplicht om bepaalde gemeenteberichten bekend te maken in een lokale krant. De gemeente Veendam publiceert deze berichten nu meestal in huis-aan-huisblad De Veendammer. Binnen overheidsland worden deze publicaties echter steeds meer digitaal aangeboden. Ook de gemeente Veendam wil digitaal gaan publiceren. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 13 november 2012 in haar vergadering besloten. Na 1 januari 2013 vindt u de officiële wettelijke bekendmakingen niet meer in De Veendammer, maar alleen nog digitaal in het Elektronisch Gemeenteblad. Dit blad wordt uitgegeven door het college van de gemeente Veendam (zie vanaf januari www.veendam.nl/gemeenteblad).

Het is mogelijk dat er een wettelijke verplichting is een bepaalde bekendmaking toch in de krant te publiceren. Dit soort publicaties vindt u dan zowel in de krant als in het Elektronisch Gemeenteblad. De meeste bekendmakingen zullen verlopen via het Elektronisch Gemeenteblad. Ondertussen is in het huis-aan-huisblad De Veendammer reeds kenbaar gemaakt dat de officiële bekendmakingen te vinden zijn in het Elektronisch Gemeenteblad vanaf januari.

Maandelijkse nieuwspagina
De gemeente Veendam blijft nog wel een maandelijkse nieuwspagina publiceren om haar inwoners te informeren over beleidsontwikkelingen en projecten. Ook wordt de agenda van de gemeenteraad hierin meegenomen.

Waarom elektronisch publiceren?
Argumenten van de gemeente om elektronisch te publiceren zijn:

  • Als gevolg van de Wet elektronische bekendmaking kunnen gemeenten de toegang tot wet- en regelgeving en de officiële bekendmaking van besluiten zo eenvoudig mogelijk aanbieden, 24 uur per dag.
  • Het elektronisch publiceren levert een groter bereik op voor de gemeenten
  • Het elektronisch publiceren levert een besparing op van circa 34.000 euro. Hiermee wordt voorkomen dat er op voorzieningen moet worden bezuinigd
  • Inwoners kunnen nu al hun eigen verantwoordelijk nemen als het gaat om de eigen woonomgeving.


Gemeentelijke bekendmakingen in uw eigen mailbox: dat kan nu al!
U kunt zich nu al abonneren op de wettelijke bekendmakingen via www.overheid.nl. U vindt dan de bekendmakingen over uw directe woonomgeving in uw e-mail. U bent gelijk op de hoogte van alle (ver)bouw)plannen in uw wijk of buurt.

Geen internet?
Heeft u geen internet? Dan kunt u vanaf januari 2013 op het gemeentehuis gratis gebruik maken van internet toegang. Bovendien kunt u gratis gebruikmaken van internet in de bibliotheek. Bovendien komt in de buurt-en dorpshuizen en de verzorgingstehuizen een ter inzage-exemplaar te liggen. De gemeente vindt het belangrijk om deze service voorlopig te blijven aanbieden.

Calamiteiten
Bij calamiteiten of mocht het internet niet werken, dan worden de officiële bekendmakingen op een andere wijze bekendgemaakt, bijvoorbeeld in de eerstvolgende Veendammer.

Vragen?
Heeft u vragen of suggesties rondom elektronisch publiceren? Mail dan naar communicatie@veendam.nl of schrijf een brief naar het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Communicatie.