Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagd concert in kerstsfeer Winkler Prins [UPDATE FOTO'S]

Door op maandag, 17 december, 2012 - 18:00

Door Jack Horst, Winkler Prins Harmonie

TRADITIE - Afgelopen zondag (16 december) organiseerde de Winkler Prins Harmonie in de recreatiezaal Binnenwoel haar traditionele Concert in Kerstsfeer. Dit jaar was fanfare-orkest Crescendo uit Wedde te gast.

Zij openden het concert met de William Bluehaert March. De Wedder muzikanten vervolgden met een bekend werk van de Friese componist Jacob de Haan, getiteld La Storia. Dirigent Bauke Burghgraef vertelde het publiek dat dit 'omgekeerde filmmuziek' is. Er is geen muziek bij de film gemaakt, maar je moet zelf de film bedenken terwijl je de muziek hoort.

Na enkele kerstnummers te hebben gespeeld was de euphonium-sectie van Crescendo aan de beurt om hun solo te vertolken in Euphonium Ragtime. Het was een swingend geheel, waarbij het publiek uitgenodigd werd mee te klappen.

Na de pauze trad de Winkler Prins Harmonie op. Het Veendammer orkest trappelde letterlijk van ongeduld om te beginnen. Dat was tevens het begin van Christmas on the Rock. Een medley van bekende kerstmelodieƫn, gevat in een aantal bekende rock-nummers. Na Hallelujah speelde de WPH een selectie uit de film The Lion King. Ook speelde het orkest van de scholengemeenschap enkele kerstnummers.

Het concert werd afgesloten met traditionele kerstmuziek die niet bij een dergelijk concert mag ontbreken: Jingle Bells en White Christmas. Bijzonder was de deelname van een aantal muzikanten in opleiding aan deze twee nummers. Deze leerlingen hebben maximaal 15 maanden muziekles gehad, sommigen zelfs nog maar 3 maanden. Maar ze bliezen allemaal mee! En dat maakt het musiceren juist zo leuk: met elkaar sta je voor het product. Welk aandeel je daarin hebt is niet belangrijk. Belangrijk is dat je het samen doet!

Al met al een geslaagd concert, waarbij de in grote getale aanwezige bezoekers lieten blijken genoten te hebben.