Overslaan en naar de inhoud gaan

Weggebruikers geef uw mening over de A7

Door op maandag, 17 december, 2012 - 21:07

Oproep: weggebruikers geef uw mening over de A7:
‘VERBETERT VEILIGHEID OP A7?'

A7 - Rijkswaterstaat roept weggebruikers van de A7 in Friesland en Groningen op, om tussen 15 december 2012 en 20 januari 2013 opnieuw hun mening te geven over de veiligheid op de A7. Dat kan via een online vragenlijst op de website www.a7veilig.nl. Om te kijken of mensen zich veiliger beginnen te voelen op de A7 worden de uitkomsten vergeleken met eerdere metingen die in juni en januari van dit jaar plaatsvonden. Het is nu een jaar geleden dat Rijkswaterstaat dienst Noord-Nederland en de politie samen met andere overheden begonnen zijn met een offensief om de verkeersveiligheid (en doorstroming) op de A7 te verbeteren. Op dit moment vindt uitgebreid onderzoek plaats naar de eerste effecten van de aanpak. De resultaten van dat onderzoek worden begin februari verwacht.

Sinds de start van het project A7 Veilig op 9 december 2011 werken Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Politie Fryslân, Regiopolitie Groningen, het KLPD, Openbaar Ministerie, Landelijk Parket Team Verkeer en de provincies Fryslân en Groningen samen aan een betere veiligheid en doorstroming op de A7. Het meest zichtbare in de aanpak is het optreden van de politie, die vrijwel dagelijks aanwezig is op de snelweg. Naar aanleiding van uitkomsten van eerdere enquêtes richt de politie zich bij die controles steeds meer op gevaarlijk verkeersgedrag, dat ook door weggebruikers als irritant wordt beschouwd.

Enquête: vul in tussen 15/12-20/1
Bijzonder aan het project A7 Veilig is dat de weggebruikers steeds hun mening kunnen geven over de veiligheid op de weg. De meningen worden op verschillende momenten in het project met eerdere periodes vergeleken. Ook gebruikt de projectorganisatie de resultaten bij het bepalen van de politie-inzet, de voorlichting en bij de aanpak van het wegbeheer en -onderhoud.
Tussen 15 december 2012 en 20 januari 2013 houdt de projectorganisatie een nieuwe peiling. Heeft u de enquête al eerder ingevuld, doe dat dan nog een keer. Mensen mogen meerdere keren hun mening geven over het verkeer op de A7. Daarom wordt de online enquête op www.a7veilig.nl de komende tijd gepromoot op borden langs de weg en in de media. Ook houdt het project promotieacties op de parkeerplaatsen langs de A7.

Resultaten volgen
Mensen die hun gegevens bij het invullen van de enquête hebben achtergelaten, krijgen de uitkomsten van de meting begin volgend jaar in hun mailbox. Op de hoogte blijven kan ook via de e-nieuwsbrief (aan te vragen op www.a7veilig.nl) en Twitter (@a7veilig.nl).