Overslaan en naar de inhoud gaan

Volkskerstzang Grote Kerk Wildervank groot succes

Door op dinsdag, 18 december, 2012 - 07:30

Door Wim de Olde

VOLKSKERSTZANG - Zondagavond, 16 december, was het zover: de volkskerstzang is nieuw leven ingeblazen.

In de monumentale Grote Kerk van Wildervank woonden meer dan 300 mensen de volkskerstzang bij. Twee herders begroetten de mensen bij de feestelijk verlichte kerk. Iedereen kon genieten van het samen zingen van bekende kerstliederen begeleid door Wim de Olde op het prachtige en bijzondere Walcker-orgel in de kerk. Een verrassend effect was dat cornettist Steven Harkema die hoog boven de mensen, naast het orgel, meespeelde. Op uitbundige wijze werden de kerstliederen gezongen, maar er was ook plaats voor gevoelige liederen. Bariton Annechienus Pot bracht op prachtige wijze een aantal liederen ten gehore waarvan het ontroerende Ave Maria het hoogtepunt was. Begeleid door de zachte klanken van het romantische orgel en passende geprojecteerde beelden raakte Annechienus de gevoelige snaar bij de bezoekers. Het kerstevangelie werd voorgelezen door pastor Eppo Vroom, hij hield ook een korte overdenking.

Al met al een geslaagd initiatief voor Veendam en Wildervank, de volkskerstzang is ook voor volgend jaar al weer gepland. Op 22 december 2013 kan de organiserende Monument- en Concertcommissie de traditie voortzetten mede door de collecte, die bij de uitgang werd gehouden, en het bedrijfsleven en de middenstand die dit initiatief financieel ondersteunen. Er zijn ook geluidsopnames gemaakt, deze wordt op 1e Kerstdag uitgezonden via Radio Parkstad. LokaalTV heeft ook beeldopnames gemaakt.

De Monument- en Concertcommissie wil alle medewerkers bedanken en wenst iedereen een Gezegende Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum