Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdige inbrekers uit Veendam aangehouden

Door op donderdag, 13 december, 2012 - 11:45

LANGENBOSCH - Met de aanhouding van twee jongemannen (17 en 18 jaar) uit Veendam heeft de politie 28 inbraken opgelost. De tieners worden verdacht van woning- en auto-inbraken in de wijk Langenbosch. De inbraken werden voornamelijk gepleegd in de maanden juli en augustus 2012.

Aanleiding
Het onderzoek startte naar aanleiding van informatie van een moeder van één van de inbrekers. De jongens hadden veel gestolen spullen op hun kamers liggen. Een van de moeders vertrouwde het niet en lichtte de politie in.

Vervolgonderzoek
De politie gaat ervan uit dat de knapen verantwoordelijk zijn voor zeker 28 woning -en auto-inbraken in de wijk Langenbosch in Veendam. Ook werd in schuurtjes ingebroken en uit tuinen gestolen. Dit leverde in de wijk nogal wat onrust op. Bij de doorzoeking werden veel gestolen spullen aangetroffen. De politie kon niet alle goederen teruggeven aan hun eigenaar omdat er geen aangifte was gedaan.

Motief
De verdachten, beiden bekenden van de politie, gaven aan dat voornamelijk geldelijk gewin het motief was voor hun gedrag. Beide verdachten werden in afwachting van hun rechtszaak naar huis gestuurd. Een van de verdachten wordt in de gaten gehouden door een enkelband. De politie heeft het onderzoek afgerond. De politie heeft het dossier opgemaakt en verzonden naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist wat met de verdachten gaat gebeuren.