Overslaan en naar de inhoud gaan

Een hommage van de vrijwilligers voor de vrijwilligers

Door op donderdag, 13 december, 2012 - 11:51

Verslag Henk Drenth

POSITIEF - Van de Vrijwilligersdag afgelopen zaterdag is als een soort hommage een ludieke fotoverslag gemaakt, en vanwege het bijpassend wit met een song voorzien. Waar het ondertiteld is wordt de originele tekst weergegeven, met een woordje Nederlands. In het originele refrein hadden de makers een eigen interpretatie gemaakt.

‘It was fun to be delivered' aan de 300 vrijwilligers in Parkzicht. Die als waardering voor hun inzet nu zelf werden bediend met een lunch. De bediening was vlot tijdens de verschillende rondes. Het voltallige college van B&W en bijna alle raadsleden liepen als volleerde kelners af en aan. Het tijdelijke ‘personeel' was onder coördinatie van Marcel van Parkzicht goed geïnstrueerd en elk had zijn en haar tafels toebedeeld gekregen. Men was goed op elkaar in gespeeld, de mannen en vrouwen in hun nieuwe rol. Ze vonden het harstikke leuk om te doen.

Ook manager Dick Ploeger van de Rabobank Veendam en regiodirecteur Slavenburg droegen bij aan het goed lopen van de ‘toko'. Samen met de mensen van Compaen en Maatschappelijke stages werden de vrijwilligers van de heel uiteenlopende organisaties uitgebreid in het zonnetje gezet. Daarbij versterkt met 2 SCW stagiaires (Sociaal Cultureel Werk). De reacties waren zeer positief. In deze opzet was het voor het eerst dat de Vrijwilligersdag werd gehouden.

Na de lunch werden de prijzen van het Lokale Compliment uitgereikt, welk jaarlijks door de Rabobank beschikbaar wordt gesteld. In het beeldverslag komen de prijswinnaars allemaal nog even voorbij. De Stichting Bogdike met de aanmoedigingsprijs. De Vereniging Aangepaste Sporten met de derde prijs. En de tweede- en eerste prijswinnaars zijn de Stichting Sintcentrale en de Voedselbank Veendam-Menterwolde.

Verdere info vermeld in ons eerdere (bijgewerkt) verslag.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum