Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2012 - december

Door op zondag, 30 december, 2012 - 06:00

Zaterdag 1 december
In Den Haag wordt het judoteam van Judoschool Veendam-de Mattekloppers kampioen tijdens de Nationale Teamcompetitie voor mixteams. Het team is hiermee gepromoveerd naar de hoofdklasse.

Donderdag 6 december
's Ochtends raakt een auto te water aan de Kibbelgaarn. Door de heftige sneeuwval mist de bestuurder de bocht. De bestuurder verlaat de auto op eigen kracht.

Vrijdag 7 december
Hursit Bahceci en Jordi de Boer worden in het zonnetje gezet voor hun vrijwilligerswerk in 2012. Ab Meijerman overhandigt hen een sjerp en medaille als teken van waardering voor hun inzet.

Zaterdag 8 december
Ruim 300 vrijwilligers uit de gemeente Veendam krijgen een lunch in Hotel Parkzicht cadeau als dank voor het vele verrichte werk. De hoofdprijs van € 1250,= gaat naar de Voedselbank Veendam/Menterwolde. Dit "compliment voor lokale helden" is een prijs voor de meest inspirerende en opvallende vrijwilligersorganisatie of project uit de gemeente Veendam.

Net als in de rest van Nederland ligt er een dik pak sneeuw in Veendam. Veel kinderen zoeken dan ook de grote heuvel in Borgerswold op om er met hun slee vanaf te glijden.

Zondag 9 december
VG Diving houdt een waktraining voor kinderen in zwembad Tropiqua. Onder begeleiding van duikers ervaren kinderen hoe het is om door het ijs te zakken. Ook leren ze niet in paniek te raken en hoe ze onder het ijs vandaan kunnen komen.

Dinsdag 11 december
De Mgr. Bekkersschool organiseert een kerstmarkt voor ouders, leerlingen en buurtbewoners. Kinderen hadden spulletjes gemaakt om te verkopen, zoals voederkransen voor vogels, kerststukjes en onderzetters. De opbrengst van € 750,= gaat naar het goede doel "Serious Request".

Donderdag 13 december
Mart Drissen en André Hammenga tekenen de oprichtingsakte van Coöperatie Duurzame Energie Veenkoloniën (CDEV) bij de notaris. De coöperatie zal onder de naam "Veenstroom" de leden tegen een marktconforme prijs voorzien van duurzame energie.

De Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam eindigen op de 3e plaats in de landelijke wedstrijd "Dat doet de bieb". Tijdens de Bibliotheek2Daagse in Middelburg neemt directeur Alian Spelde de prijs in ontvangst.

Vrijdag 14 december
SC Veendam wint met 3-1 de voetbalwedstrijd tegen Helmond Sport.

Zaterdag 15 december
Het Regionaal Vocaal Ensemble en Harmonieorkest Voorwaarts Veendam geven een kerstconcert in de Protestantse kerk van Wildervank.

De seizoensbeker -12 jaar van Judoschool Veendam is dit jaar voor de 9-jarige Anas Schreuder.

Dinsdag 18 december
In Hotel Parkzicht overhandigt de Rotary Club Veendam een cheque ter waarde van € 3500,= aan het bestuur van Humanitas Menterwolde/Pekela. De opbrengst is bedoeld voor kansloze Veendammer jongeren van 4 tot 18 jaar.

Vrijdag 21 december
's Middags is er een kerstmiddag in de Meerpaal voor gasten van De Zonnebloem. Er zijn ongeveer 60 gasten en vrijwilligers aanwezig. Livemuziek wordt verzorgd door het duo "Klaas en Lida" uit Heiligerlee.

SC Veendam wint met 2-1 tegen Sparta en staat met Go Ahead Eagles op een gedeelde 9e plaats in de eerste divisie.

Zaterdag 22 december
's Avonds worden de dj's Patrick Haan, Joey Bergsma, Peter Prummel en Robert Wijnen uit het "Kartonnen Dooske" gehaald. De dj's van Radio Parkstad hebben 5 dagen in de grote, doorzichtige trailer bij Autorama gezeten en live radio gemaakt, zonder te eten. De voorlopige opbrengst is € 32.647,29 en gaat naar de actie "Serious Request".

's Nachts vindt er een inbraak plaats bij een motorzaak in Veendam. Er worden 10 opvallende crossmotoren van het merk Honda gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Maandag 24 december
Demi Suijs uit Veendam is terecht. Zij werd sinds zaterdagavond vermist.