Overslaan en naar de inhoud gaan

Flash dames 1 pakt zwaar bevochten zege in en tegen Leeuwarden

Door op maandag, 10 december, 2012 - 12:00

Door Ron Hekkelman

Uitslag 2-3 terecht na een duel met pieken en dalen

VOLLYBAL - Na een lange reis en wat zoekwerk bij de nieuwe sporthal kregen de dames een heldere opdracht mee van coach Henk Schreuder. Zorg voor een goede en actieve warming-up en start heel fanatiek. Sla veel over de kleine spelverdeelster heen.

En inderdaad had bij het begin van de wedstrijd Flash veruit het beste van het spel. De pass lag lekker en spellie Esther Tunteler stuurde haar aanvalsters goed gevarieerd en op een hoog tempo aan. Vooral voor Marloes Ham en Sandra Laarman.werd het een lekkere pot. Zij benutte de ruimte die de blokkering gaf goed en scoorden volop. Ook serverend waren de Flashies Leeuwarden de baas en dat resulteerde in een mooie 20-25 setwinst.

In de tweede set dezelfde zeven speelsters (inclusief libero Ellin Frericks) die het karwei mochten voortzetten. De overmacht in deze set was overweldigend. Bijna alles lukte en daar hielpen ook geen wissels meer aan Op mid blokkeerden Manon van Rheenen en Colinda Makken alle friese moed tot diep in de schoenen, sloeg Leonie Kracht in dezelfde vorm als die ze in de laatste weken liet zien het achterveld aan flarden. Uiteindelijk werd de set binnengebracht met een 14-25 eindstand.

Vol goede moed dus naar de derde set. Henk bracht Evelien Matthhijssen voor Leonie Kracht en Marlinda Gorens voor Colinda Makken. Leeuwarden had inmiddels de tweede spelverdeelster in het veld gebracht en wilde het hoofd niet in de schoenen leggen. Flash liep nog wat met het hoofd in de wolken na de prima tweede doorgang. Het veendamse spel werd slordig, de pass kwam veel onregelmatiger als in de eerste twee sets en Leeuwarden maakte daar goed gebruik van. De gastvrouwen begonnen eindelijk aanvallend wat los te komen, maar nog steeds wist Flash een lichte voorsprong te behouden. Het scoren werd gaandeweg echter wel steeds moeilijker. Leeuwarden pakte achterin steeds meer ballen van de speelvloer en nam ook steeds meer het aanvallend initiatief over. Op het scherpst van de snede werd de set bestreden, maar was het Leeuwarden dat aan het langste eind trok, 25-23)

Een fikse tegenvaller oor de meiden van Henk Schreuder, die in de vierde set Amber Franzen in bracht voor spelverdeelster Esther Tunteler. Manon van Rheenen maakte plaats voor Colinda Makken. Het bracht nog niet de gewenste omslag. Flash bleef ploeteren voornamelijk tegen zich zelf . De pass vloog alle kanten op, waardoor Amber Franzen veel loopwerk moest doen en het spel desondanks erg voorspelbaar werd. Vooral serverend lieten de Flashies veel steken vallen (7 foutserves). Het gaf de thuisploeg volledig het gevoel dat er iets te halen viel. Toen bovendien Marloes Ham (goede wedstrijd) ook nog uitviel met een lichte blessure was de organisatie bij Flash behoorlijk ontregeld. Het leverde Leeuwarden een tweede setwinst op, 25-20.

De vijfde set moest Flash van ver komen om weer ritme op te doen. Wel werden er veel minder serveerfouten gemaakt (met name in het tweede deel van de set) Beide ploegen liepen gelijk op naar de veldwissel. Boven de 8 punten bleek Flash over de meeste wilskracht en de beste controle over de zenuwen te hebben. Via 9-9 en 12-13 nam de ploeg het initiatief. Op dat moment koos spellie Esther Tunteler twee keer voor Sandra Laarman die met een paar droge harde klappen de beslissing bracht 12-15.

Conclusie de winst was verdiend maar had minstens een punt meer moeten opleveren. Een goed leermoment voor de volgende week wanneer Veracles naar de Parkstadarena komt (18.00 uur). Dat is ook een van de ploegen uit de middenmoot, die door de uitslagen van dit week-end weer behoorlijk in elkaar schuift.(tussen de nummer 5 en 9 zitten slechts 3 punten verschil.)