Overslaan en naar de inhoud gaan

Glijden vanaf sneeuwhelling in Borgerswold

Door op zaterdag, 8 december, 2012 - 23:44

GLIJEN - Er was een vroege intrede van Koning Winter de afgelopen dagen. Lang duurde zijn periode als vorst niet in Nederland, maar wel met het bijkomende overlast en vervelende gevolgen in het wegverkeer.

Koning Winter heeft twee gezichten. Naast de ongemakken bracht het zaterdag, met het zonnetje erbij, ook winterplezier voor zowel de kinderen als voor de ouders. 

 

Vanaf de heuvel in Borgerswold hadden tientallen kinderen veel plezier met het sleetje glijden. Met uiteenlopend materieel, waaronder zelfs een bestuurbare, werd naar beneden geroetsjt. Waarbij het plezier al van ver was te horen.

Het was een feest om te zien. Zaterdag kon dit voorlopig voor het laatst. De omslag naar het vrij zachte weer en de regen (die u hier ook bijkrijgt) heeft vandaag de sneeuw doen verdwijnen.

 

Maar zaterdag leverde het mooie plaatjes op en Koning Winter zal nog wel een aanval willen doen en kunnen de sleetjes weer hun sporen trekken in de sneeuw. De grote-spoorbeheerder is hopelijk dan op goede "oorlogssterkte", zoals laatst was aangekondigd.