Overslaan en naar de inhoud gaan

Voedselbank Veendam Menterwolde winnaar lokale helden 2012 [bijgewerkt]

Door op zondag, 9 december, 2012 - 05:58

HELDEN - Als dankbetoon voor het vele werk dat ze verrichten hebben zaterdag driehonderd vrijwilligers uit de gemeente Veendam een lunch cadeau gekregen. Zij werden bediend door de burgemeester, de wethouders, raadsleden (in smoking met horecaschort) en door medewerkers van Compaen en de Rabobank.

Het evenement Vrijwilligers Bedankt! wordt jaarlijks georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Het Compliment voor lokale helden is een prijs voor de meest inspirerende en opvallende vrijwilligersorganisatie- of project uit de gemeente Veendam.

Dit jaar was het voor het eerst dat deze speciale aandacht aan de vrijwilligers in Hotel Parkzicht werd gehouden.

De hoofdprijs van 1250 euro ging naar de Voedselbank Veendam Menterwolde. Al tijdens de motivatie voor de toekenning in de toespraak, en voor het bekendmaken aan, werd dit duidelijk. Trijnie Klooster was totaal verrast en kon het nauwelijks nog bevatten.

 

De tweede prijs (750 euro) was voor de Stichting Sintcentrale Veendam, al jaren zeer betrokken bij de intochten en activiteiten van Sinterklaas in diverse plaatsen in Noord Nederland. Met meer dan 300 vrijwilligers ondersteunen zij de intochten. Net als vorig jaar waren ze ook dit jaar genomineerd voor de Gouden Pepernoot Award.

 

De derde prijs (500 euro) ging naar de Vereniging Aangepaste Sporten (V.A.S.). Vereniging Aangepast Sporten biedt sportactiviteiten aan voor mensen met een lichamelijke en/of zintuigelijke beperking, een chronische aandoening en voor (ex-) hartpatiĆ«nten.

De aanmoedigingsprijs van 250 euro is aan de stichting in oprichting Bogdike uitgereikt, zij gaan zich bezighouden met kunst en cultuur. Onder deze naam maakt deze stichting zich op voor meer culturele evenementen, met muzikale - theatrale - en kunstzinnige activiteiten voor lokaal talent in Veendam en in de regio.