Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2012 - november

Door op zaterdag, 29 december, 2012 - 06:00

Samengesteld door Ingrid van der Tuin

Zaterdag 3 november
Aangezien de dagen korter worden en de feestdagen steeds dichterbij komen, is er in wijkcentrum Dukdalf een tweedehands speelgoed- en kinderkledingbeurs.

Zondag 4 november
's Nachts wordt er ingebroken in de Margaretha Hardenbergkerk. Een kostbare kroonluchter wordt meegenomen, evenals gereedschap en kachel van een aannemer die bezig is met de restauratie. Later blijkt dat er ook bliksemafleiders zijn gestolen.

Maandag 5 november
De politie houdt 2 mannen aan op het Prins Hendrikplein op verdenking van koperdiefstal. De mannen zijn in het bezit van een grote tas met koperen kranen, leidingen en deurbeslag. Zij bekennen de diefstal. De politie stelt een onderzoek in.

De geplande bezuinigingen op de peuterspeelzalen in Veendam zijn van de baan. Dankzij protesten van ouders en leidsters, met steun van de SP, heeft een meerderheid van de gemeenteraad de plannen van het Veendammer college verworpen.

Dinsdag 6 november
2 Leerlingen uit Kelowna BC, Canada maken kennis met het college van burgemeester en wethouders van Veendam. De leerlingen maken deel uit van het uitwisselingsprogramma van Veendam en zusterstad Kelowna. Jaarlijks gaan 2 leerlingen van de Winkler Prins naar Canada en andersom om een schooljaar te volgen.

's Middags is er de jaarlijkse najaarsmarkt in Huize Sint Franciscus. De markt wordt druk bezocht.

Van vandaag tot en met vrijdag houdt de politie een grote ME-oefening in en rond het stadion van SC Veendam. De oefening maakt deel uit van een reeks oefeningen met supportersrellen. In totaal zullen ongeveer 150 leerlingen en 70 politiemensen meedoen. Direct omwonenden van het stadion zijn middels een brief op de hoogte gebracht.

Vrijdag 9 november
Een groepje techniekleerlingen uit klas K4TA van de Winkler Prins bouwt zonder geld uit te geven een motorskelter. De onderdelen voor de skelter komen overal vandaan en met fantasie, inzet en enthousiasme krijgen de leerlingen het voorelkaar.

Zondag 11 november
Er wordt een autobrand aan de Korte Akkers gemeld en de brandweer van Menterwolde rukt uit. De auto staat bij aankomst volledig in brand. Na ongeveer 40 minuten is de klus geklaard en sleept een berger de auto af.

Maandag 12 november
De leegstaande winkelpanden in de Winkler Prins Passage en het Museumplein worden "aangekleed" ten behoeve van een fraaier straatbeeld. De lege etalageruiten worden beplakt met posters, waar afbeeldingen van levensgrote mensen op staan.

Aangezien Sint Maarten dit jaar op een zondag valt, lopen veel kinderen uit Veendam vandaag met hun lampionnen langs de deuren.

Dinsdag 13 november
Zuivelhoeve Veendam aan de Winkler Prinspassage is de winnaar in de competitie "Nederlands beste boerenkaasspecialist 2013". Tijdens het Kaas- en delicatessen branchefeest in Amersfoort maakt men dit bekend.

Donderdag 15 november
Een 18-jarige automobilist uit Wildervank rijdt met 120 km/uur binnen de bebouwde kom van Veendam. De politie vordert zijn rijbewijs in. De automobilist had net 8 dagen zijn rijbewijs.

Vrijdag 16 november
Wethouder Klaas Steenhuis opent het nieuwe onderkomen van de Stichting Voedselbank Veendam/Menterwolde aan de Transportweg 48.

Zaterdag 17 november
Sinterklaas komt per pakjesboot aan in de haven aan de Molenstreek in Veendam en wordt door burgemeester Meijerman welkom geheten. De vele belangstellenden genieten van meer dan 150 Pieten, een prachtig opgetuigde schimmel en handenvol gestrooide pepernoten. De intocht is een groot succes.

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, reikt het eerste presentatiemagazine van VV Wildervank uit aan het oudste lid Klaas Smalbil en jongste lid Merel Poppen.

Het theaterfestival "30 Minuten los!" wordt in vanBeresteyn afgesloten met een finaleavond. Theatergroep "de Doorbraak" wint.

Dinsdag 20 november
Maxime Rooijmans van YoungWorks uit Amsterdam weet ongeveer 200 ouders te boeien in de Winkler Prins met haar lezing "Puberbrein en social media".

Zaterdag 24 november
Jeroen de Graaf van Telecombinatie Bono reikt een i-pad uit aan Irene Bodde. Zij heeft deze gewonnen door te stemmen tijdens de Veendammer Winkelaward actie. Kapsalon Marcel heeft de award gewonnen.

Sportcafé Hof van Holland houdt een benefietavond. De opbrengst is € 400,79 en gaat naar jeugdhuis "de Sont" in Veendam.

's Nachts houdt de politie in de Schoenerstraat een 30-jarige Veendammer aan voor vernieling. Hij wordt ervan verdacht tenminste 2 ruiten van woningen en geparkeerde auto's te hebben vernield. De verdachte is onder invloed van harddrugs en wordt ingesloten.

Dinsdag 27 november
Marc Tilstra (16) uit Veendam haalt zijn Recreational Pilot License (vliegbrevet). Hij legt met succes het praktijkexamen op Groningen Airport Eelde af en is hiermee de jongste piloot van Nederland.

Woensdag 28 november
Logistiek dienstverlener Oldenburger/Fritom is VTL (kenniscentrum transport en logistiek) Leerbedrijf van het jaar. Er zijn in Nederland meer dan 6000 leerbedrijven.