Overslaan en naar de inhoud gaan

Ludieke Sinterklaasactie van grote vriendengroep jongeren uit Wildervank

Door op woensdag, 5 december, 2012 - 14:56

HECHT TEAM - Een hechte vriendengroep van zo'n 35 jongeren uit Wildervank houden af en toe wel van een feestje. Zo'n vijf jaar geleden zaten er wat jongens aan een tafeltje en onder het genot van een biertje ontstond het idee om een vriendengroep op te richten. Dat groepje moest ook een naam hebben en zo werd de naam "Het RDW Team" bedacht, waarbij RDW staat voor "Ruige Drinkende Wildervankers".

Nu is dat vooral ludiek bedoeld, maar van een feestje zo op z'n tijd houden ze wel. En altijd op een leuke manier.

Gaandeweg werd de groep steeds groter en door de jaren heen zijn er nu zo'n 35 mensen, mannen en vrouwen, deelgenoot geworden van deze groep. Het is een hechte groep en in de vijf jaar dat ze bestaan is er nooit onderlinge ruzie geweest. Dit vinden ze zelf ook eigenlijk wel uniek.

Bij 35 mensen zijn er ook 35 verjaardagen, dus ook 35 keer een goeie aanleiding voor een feestje, onder het genot van een wijntje of een pilsje. En meestal wordt het verjaardagsfeestje met een dresscode party gevierd. Dat kan in een Tiroler sfeer zijn of iets dat ze zelf "pimp en hoog" noemen. Het leuke is dat iedereen hier dan ook aan meedoet.

Heel apart is het vervoermiddel van het RDW Team. Een oude voormalige lijnbus is binnenin omgebouwd en van een bar voorzien. Een lange bank is erin gezet naar voorbeeld van een limousine. Ook is er een geluidsinstallatie aan boord. Van buiten is de bus matzwart gespoten en is het een opvallende verschijning geworden. Ze hebben er eigenlijk een rijdende clubhome bij waarmee ook regelmatig wordt getoerd en voor feestjes wordt ingezet.

De spelers van de VV Bareveld kregen na het behalen van het kampioenschap in maart dit jaar er een ereronde mee door Wildervank. Natuurlijk mochten ook trouwe supporters mee. En onlangs nog is het ingezet voor het vervoer van bruiloftsgasten naar het gemeentehuis. (Inzet van de bus is enkel in besloten kring).

(Overigens is het van een studentenvereniging uit Hilversum overgenomen, het is niet bekend waar de dienstritten zijn gereden).

Er zijn zoveel verjaardagen dat er ook vaak wel een ludieke actie te bedenken is. Zo ook het idee om op 1 december, zo vlak voor het Sinterklaasfeest, als hulpsint en pieten rond te toeren. De pakken zijn eigen en aan pieten had de Sint natuurlijk ook geen gebrek. En met het vervoermiddel waren ze met zoveel ruimte ook heel content. En zo werden er per bus bezoekjes afgelegd.

De Supercoop werd aangedaan voor een bezoekje. En er werden geheel volgens protocol wat huisbezoekjes gebracht. Met de kamer vol met het pietengevolg. In Veendam werd de groep in Hof van Holland feestelijk onthaald. Na afloop liep de Sint met de pieten nog even door de Kerkstraat om bij de kinderen langs te gaan. Vervolgens ging het door naar Muntendam waar in Café de Munte na binnenkomst het Sinterklaasfeest losbarste. Later werd de tocht vervolgd naar Cafe Het Oude Gemeentehuis, en ook daar (hoe toevallig) werd het weer feestelijk. En eigenlijk ook veel te gezellig. Maar waar een begin is er ook een tijd van stoppen.

Iedereen waar ze geweest zijn willen ze bedanken voor het leuke ontvangst. En het RDW Team zal in de toekomst wel meer te zien zijn met leuke ludieke acties.

Het RDW Team wil ook graag via deze iedereen alvast fijne kerstdagen wensen en een goed en gezond oud en nieuw.

(Overigens is de bus enkel voor de vrienden zelf en familieleden beschikbaar).