Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie stelt 3 miljoen beschikbaar voor Werk

Door op dinsdag, 4 december, 2012 - 22:23

Versnellingsagenda 2.0 voor aanjagen arbeidsmarkt

ARBEIDSMARKT - Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen stelt voor de komende twee jaar 3 miljoen euro beschikbaar voor de Versnellingsagenda 2.0. Met deze op de arbeidsmarkt gerichte agenda wil de provincie gemeentelijke overheden, onderwijs en bedrijfsleven mogelijkheden geven om de krachten te bundelen om jongeren en kwetsbare groepen te begeleiden naar de arbeidsmarkt. Met deze agenda wordt ingezet op de bestijding van de jeugdwerkeloosheid, ondersteuning van kwetsbare groepen uit onder andere sociale werkvoorzieningen en op verdere structurering van de aansluiting tussen onderwijs en regionale arbeidsmarkt.

De agenda is een voortzetting op succesvolle bovenregionale samenwerking tussen de arbeidsmarktregio's Noord, Oost en Centraal Groningen. De projecten moeten ervoor zorgen dat de aanhoudende crisis minder hard neerdaalt op het kwetsbare deel van de arbeidsmarkt in de provincie. Doel is onder meer om ruim 10.000 jongeren kennis te laten maken met werken in de techniek via het Seaport Xperience Center, dat tientallen extra BBL'ers (beroepsbegeleidende leerweg) instromen op banen bij bedrijfsleven en overheid, dat 500 werkervaringsplaatsen komen in Oost Groningen, dat ruim honderd verslaafden en jonge moeders weer richting werk worden gebracht en dat minder jongeren voortijdig stoppen met hun opleiding.

De projecten in de Versnellingsagenda 2.0 worden met een zevental partijen uitgevoerd. De Arbeidsmarkt regio's Noord, Oost en Centraal, de Sociale Werkvoorziening Oost Groningen (zeven gemeenten en de SW bedrijven Synergon en Wedeka), drie regionale meld- en coƶrdinatiepunten Vroegtijdige schoolverlaters, Seaport Xperience Center (SXC) en het Gemeenschappelijke Opleidings Activiteit voor de Publieke Sector (GOA Publiek).