Veendam 1894 (zon) verliest van Bargeres

Door op maandag, 3 december, 2012 - 15:43

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Bargeres met 0-3 verloren. Door deze nederlaag zijn de Veendammers afgezakt naar de voorlaatste plaatst in de 3e klasse D. Bargeres is opgeklommen naar de 10 plek. Voor Veendam 1894 waren de druiven na afloop zuur.

In de 1e helft hadden de geelzwarte een veldoverwicht en was men enkele keren dicht bij een doelpunt. Maar een goede kopbal van Bart Eikens werd prima gekeerd door de doelman en een gevaarlijk schot van Jorrick van Loenen zeilde net over het doel. De gasten uit Emmen kwamen daarentegen slechts enkele keren opduiken voor het Veendammer doel, maar het was wel direct raak. Hierdoor gingen beide ploegen de rust in met de stand van 0-2.

Veendam 1894 wist dat het een hels karwei zou worden om de punten aan De Langeleegte te houden. Bargeres legde zich steeds meer toe op de counter en de ploeg van Hans Kamphuis probeerde het wel zonder echt iets te creëren. Nadat in de 60e minuut de Emmenaren hun 3e treffers wisten te produceren was het duel gespeeld.

De toeschouwers op het waterkoude sportpark in Veendam zagen het duel plichtmatig richting het einde kabbelen. Al met al een ongelukkige nederlaag voor Veendam 1894 tegen een zeer effectief Bargeres.

Volgende week moet de equipe van Kamphuis op bezoek bij Sleen. Een overwinning is een absolute must, aangezien de laatste plek nu gevaarlijk dichtbij komt.