Veendam 1894 (zat) wint terecht bij Sportclub Zweeloo

Door op maandag, 3 december, 2012 - 15:38

VOETBAL - Veendam 1894 blijft het uitstekend doen in de 4e klasse C. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen Sportclub Zweeloo met 1-2 gewonnen. Hierdoor blijft Veendam 1894 gedeeld koploper samen met Pesse. Beide ploegen hebben één punt voorsprong op SC Angelslo en twee punten meer dan Elim in deze ongemeen spannende competitie. De uitslag in Zweeloo doet vermoeden dat beide ploegen aan elkaar waren gewaagd, maar niets was minder waar. Veendam 1894 was overduidelijk beter en creëerde legio mogelijkheden.

Het veldoverwicht betaalde zich in de openingsfase direct uit in een treffer. Op aangeven van Harrie Hulsing werkte Levent Sezer de bal knap binnen bij de tweede paal: 0-1. Daarna bleven de Veendammers de betere ploeg al gebiedt de eerlijkheid te zeggen, dat de thuisploeg naarmate de 1e helft vorderde beter in de wedstrijd kwam.

Na de pauze controleerde Veendam 1894 de wedstrijd en werden er enkele goede kansen gecreëerd om de wedstrijd te beslissen. Het was echter de doelman van de thuisploeg die met enkele uitstekende reddingen zijn ploeg op de been hield. Toch moest deze keeper in de 70e minuut het antwoord schuldig blijven toen Robert Hollander uit een afgemeten voorzet van Gokhan Atabas de 2-0 tegen de touwen kopte. In de slotfase maakte Sportclub Zweeloo nog een eretreffer, maar de overwinning van Veendam 1894 kwam niet meer in gevaar.

Komende zaterdag staat, ijs en weder dienende, alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Bij winst tegen Smilde'94 mag de ploeg van trainer/coach Chris de Jong zich, al dan niet samen met Pesse, herbstmeister noemen.