Overslaan en naar de inhoud gaan

Judoteam Veendam wint Nationale Teamcompetitie

Door op zondag, 2 december, 2012 - 20:32

JUDO - Het judoteam van Judoschool Veendam-de Mattekloppers heeft afgelopen zaterdag voor een geweldige verrassing gezorgd. In Den Haag wisten de judoka's kampioen te worden tijdens de Nationale Teamcompetitie voor mixteams. Het judoteam had zich als derde geplaatst voor de halve finales en moest het hierin opnemen tegen een van de topfavorieten, Judo A7 uit Friesland.

In de voorrondes was hier tweemaal van verloren maar afgelopen zaterdag waren de rollen omgedraaid. De veendammers wisten met 4-3 te winnen en zich te plaatsen voor de finale. In deze finale troffen de veendammers het als eerste geplaatste team van Judo Haaglanden. Maar de veendammers waren in topvorm en wisten ook deze wedstrijd met 4-3 te winnen en daarmee zeer verrassend de eerste plaats in de 1e klasse te behalen.

Trainer Marcel Joling rept over een topprestatie van dit team. Als relatief kleine club is het lastig om als team mee te doen op dit niveau. Wij moeten het dan ook hebben van een fantastische teamspirit. De judoka's hebben afgelopen weekend het beste uit zichzelf weten te halen.

Met dit resultaat is het team gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Hierin zal het volgend jaar de strijd aangaan met teams als Budokan Rotterdam en Kenamju uit Haarlem.