Overslaan en naar de inhoud gaan

Vierde shoppingroute van de Veendamsche Vrouwen

Door op maandag, 3 december, 2012 - 21:15

ZOEKTOCHT - De laatste en vierde shoppingroute van De Veendamsche Vrouwen van dit jaar heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden. Op modegebied wil het laten zien wat er in Veendam te vinden is in het exclusievere segment. Mode van hoogwaardige stoffen gemaakt met vaak hoge aandacht voor detail.

 

In de ochtend was het nog vrij rustig geweest, maar in de loop van de middag werd het heel gezellig druk, verteld eigenaresse Jacqueline Snijder van Flair mode. Er zijn heel veel leuke reacties geweest.

Veel dames hebben de route gelopen en bij de deelnemende zaken was te merken dat het zo langzamerhand een begrip aan het worden is. Soms komen ook de heren wel eens mee die van een kopje espresso mogen meegenieten. In de modezaak liepen een paar mannequins rond die gedeeltes uit de collectie lieten zien. Ook werd er iets uit de feestelijke collecties geshowd met het oog op de naderende feestdagen. En waren er afgeprijsde artikelen.

Mannen hebben doorgaans ook minder interesse in exclusievere kleding. Met een goed pak zijn zij al gauw tevreden. Wel vinden ze het leuk als een vrouw er mooi gekleed uitziet. De eveneens deelnemende mannenmodezaak Schomacher kreeg er niet zoveel extra toeloop door. Maar de eigenaar vindt het een mooi initiatief dat Veendam op de kaart zet. Met de 'Pareltjes van Veendam', zoals het op de site van de Veendamsche Vrouwen staat.

Ook de eigenaren van Sfinx Mode waren tevreden, er waren heel wat dames op de oproep afgekomen. Er waren 10 design tassen van de kunstenares Marion Nap onder de klanten verloot. Ook bij negen andere deelnemende zaken was een exemplaar in verschillende kleuren te winnen.

 

Bij 't Braaiwinkeltje mocht een winnares (links) een tas in ontvangst nemen. Er werd een workshop gegeven in verschillende breitechnieken. Ook daarmee is mooie kleding te maken. Een speciale breitechniek is entrelac. Met deze techniek wordt in vierkantjes gebreid zodat er een ruitpatroon in verschillende kleuren ontstaat. Het werk op de foto (in fotoalbum) is met een haaktechniek tot stand gekomen, dat Granny square wordt genoemd. Opvallend is dat ook veel jonge meiden aan deze cursussen meedoen. Haken is weer populair geworden.

Op het lijstje van maar liefst 14 deelnemende zaken waren ook verschillende horecagelegenheden en zaken met andere specialiteiten opgenomen. Er zijn immers meer geneugten. Croissanterie Kielman had speciale koffie met een scheutje likeur en versierd met een wit topje slagroom.

De heer Rameau uit Vlagtwedde is altijd op zoek naar goeie kaas. En heeft na een zoektocht van een half jaar de Zuivelhoeve ontdekt. Rameau noemde hun kaas de enige goeie kaas dat er ten westen van de stad Groningen te vinden is. Met een mooie hoeveelheid aan biologische kaas. En room melkse kaas waaronder een époisse die in Nederland over het algemeen weinig te vinden is, meestal betreft het dan fabriekskazen. De klant uit Vlagtwedde met een Franse naam was echt op zoek naar de ‘Haute goût ‘ (smaak), om maar eens een variant te maken. Overigens is de Zuivelhoeve Veendam door de brancheorganisatie onlangs uitgeroepen tot ‘Nederlands beste Boerenkaasspecialist 2013'.

Bij Kapsalon Remake was het ook behoorlijk druk. Toch waren het voornamelijk klanten die voor de decembermaand een afspraak hadden gemaakt. Mooie kapsels maken is een passie en ze gaan er voor mooie resultaten.

De verslaggever is zeker niet overal langs geweest. En was misschien ook wat lang blijven hangen bij de lekkere kazen onder andere, wie zou het hem kwalijk kunnen nemen.

Maar het waren toch vooral de schilderijen van Marion Nap die de bijzondere aandacht trok. De shoppingroute was tevens een expositiecircuit van haar werk. Een formule waarbij tevens de zaken met hun specialiteiten onder de aandacht kon worden gebracht.

De term Haute couture betekend letterlijk 'hoog naaien' vanwege de nauwgezetheid in het vervaardigen, maar het is ook een kunstzinnige uiting. Marion combineert het met haar kunstzinnige uiting. Vaak heel uitbundig. Op de portretten waarbij de combinatie minder aanwezig is zijn de vrouwenfiguren meer centraler.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum